Ideje za doručak u krevetu

Doručak u krevetu zvuči kao fantastična ideja, zar ne? I danas to ne mora biti scenarij iz filmova. Vikend je i vjerojatno možete ukrasti koju minutu iz svog rasporeda za uživanje bez stresa, uz novine i šalicu kave.

Donosimo par ideja koje bi mogli isprobati sami ili ih pripremiti za nekog drugog. Treba vam samo pladanj na koji ćete sve složiti, a ako ste raspoloženi za jednu seriju fotografija dodajte koji cvjetić.

Američke palačinke

Naravno da možete ispeći i najobičnije palačinke te ih puniti svim finim sezonskim džemovima ili klasičnom Nutellom, ali možda želite isprobati nešto drugačije, a tu u priču ulaze američke palačinke. Smjesa se radi na jednak način samo uz dodatak praška za pecivo kako bi bile prozračne i kada ih pečete ne razlijevate smjesu po cijeloj tavi. Amerikanci ih klasično jedu s javorovim sirupom i zapravo najbolje funkcioniraju ako ih prelijete umakom. Recept s limunom i borovnicama jedne od naših najdražih blogerica, Eve Kosmas Flores, pronađite na linku.

Francuski tost

Francuski tost u svojoj je suštini zapravo pohani kruh na kakvog smo navikli još u djetinjstvu, no pažljiva nadogradnja drugim sastojcima čini ga puno dekadentnijim odabirom za doručak od uobičajenih šnita suhog kruha umočenog u smjesu jaja i mlijeka. Ali u svakom je slučaju odličan način da iskoristite stari kruh. Osnovni recept pronađite ovdje, a u ovom zimskom dobu možete umjesto šumskog voća koristiti pekmez od jabuka, banane i čokoladu, maslac od kikirikija i pekmez od jagoda…

Croissant sendvič

Sendviči pripremljeni s croissantom imaju posebno dobar okus. Vjerojatno je to zbog slatkoće tijesta koja se odlično sljubljuje sa slanim sastojcima. Maslac, sir i šunka već će zadovoljiti svačiji ukus, ali ekstra dekadenciju dodaju jaje (poširano, pečeno ili kuhano) i avokado. Poput običnog sendviča sve složite između dvije polovice kupljenog croissanta i spremno zagrizite!

Ako baš sve ideje propadnu, naprosto pronađite što god imate, servirajte na pladnju u krevetu i uživajte.

Foto: Instagram

0