Sve što vam treba dok putujete je pametni telefon

Sve što vam treba dok putujete
je pametni telefon

Huawei

Istraživanja pokazuju da pametni telefoni zamjenjuju ostale uređaje i postaju najvažniji dio ljetne prtljage prilikom odlaska na godišnji odmor. 94 posto korisnika u Europi fotografira korištenjem kamere na pametnom telefonu, a više od 70 posto njih koristi ih i za mobilnu navigaciju. Detaljnijim uvidom postaje jasno da opremanje pametnog telefona odgovarajućim aplikacijama i osiguravanje dovoljne količine slobodnog prostora za pohranu podataka prilikom priprema za odlazak na godišnji odmor postaje gotovo jednako važno kao i spremanje kofera i putnih torbi.

Način na koji putujemo s godinama se promijenio. Odlazeći na godišnji odmor, turisti su nekada uz mnoštvo kofera sa sobom na put nosili i svu silu uređaja i stvari poput fotoaparata, glazbenih playera, notesa s adresama hotela i drugim važnim informacijama, posebne putne novčanike te papirnate karte, odnosno GPS uređaje. 2017. godine odlazak na putovanje i godišnji odmor mnogo je jednostavniji i lakši. Suvremeni pametni telefoni poput Huaweija P10, postali su ključni dio prtljage svakog putnika jer su svojim naprednim značajkama u mogućnosti odraditi sve što je potrebno tijekom putovanja kako bi ono bilo uistinu ugodno iskustvo.

https://www.youtube.com/watch?v=lxw_04Ao7_c&t=14s

Zaboravite na klasične fotoaparate

Huaweijev ljetni barometar proveden od strane Ipsosa pokazao je da se 49 posto stanovnika zemalja sjeverne, središnje i istočne Europe tijekom godišnjih odmora sprema na putovanje. Milijuni ljudi posjetit će različita zanimljiva mjesta i gradove, a u tim situacijama kamera na dohvat ruke može biti vaš najbolji prijatelj. Što i ne iznenađuje jer čak 94 posto korisnika pametnih telefona fotografira upravo njima. Činjenica je da su pametni telefoni postali glavne kamere, a ukoliko posjedujete klasičan fotoaparat budite pametni i ostavite ga od kuće.

Huawei

Slobodna memorija za pohranjivanje ključan je dio pametne ljetne prtljage

Najgora stvar koja se može dogoditi tijekom fotografiranja kadrova koji će vas podsjećati na savršen godišnji odmor je nedostatak prostora za pohranjivanje na vašem pametnom telefonu. Stoga bi vaša pametna prtljaga trebala uključivati i memorijsku karticu za pohranjivanje snimljenih fotografija i videa. Huaweijev ljetni barometar pokazao je da 55 posto korisnika prebacuje sadržaje s pametnih telefona na neki vanjski uređaj, a njih 29 posto koristi dodatne memorijske kartice.

60% korisnika skida aplikacije za putovanja

Nekad davno, putni novčanici bili su poprilično popularni. Zbog svoje veličine, u njima ste mogli nositi karte, dokumente, rezervacije i potvrde. Putnici su nosili i papirnate vodiče s preporukama restorana. Sve to, sada je povijest. 59 posto korisnika koristi svoje pametne telefone kao asistente na putovanju i na njih skidaju aplikacije poput Booking.com-a ili TripAdvisora kako bi pregledali iskustva drugih korisnika. Više od 30 posto njih umjesto računala koristi pametne telefone kako bi rezervirali putovanje.

Huawei

Klasični GPS uređaji više nisu u modi

Kao i kod klasičnih fotoaparata, pojavom pametnih telefona tradicionalni GPS uređaji gotovo su izumrli. Huaweijev ljetni barometar potvrdio je da putnici ove godine neće sa sobom ponijeti klasične putne karte. Karte na pametnim telefonima jedna su od najpopularnijih značajki koju koristi više od 70 posto korisnika. Njihovo korištenje nije problem ni kada se nalaze u inozemstvu, jer korisnici često skidaju mape za korištenje u offline modu. Štoviše, to je i preferirana opcija kod osoba koje putuju izvan zemlje u kojoj žive.

Putniku je potrebna i energija

Koja je korist putnog asistenta kada mu se isprazni baterija? Ne iznenađuje da većina korisnika, njih 83 posto, smatra da je dugotrajna baterija najpoželjnija značajka pametnog telefona. Upravo iz tog razloga prijenosne vanjske baterije jedan su od najpopularnijih dodataka za pametne telefone na tržištu. Huaweijev ljetni barometar pokazao je da je 39 posto korisnika pametnih telefona kupilo i koristi prijenosnu bateriju. Interesantno je i da gotovo jednak broj, njih 37 posto, na put odlazi s dodatnim punjenjem za svoje telefone.

Huawei

Prije putovanja pametno opremite svoj pametni telefon

Huaweijev recept za pametnu prtljagu je jasan: potrudite se da na svojem telefonu imate dovoljno memorije. Skinite aplikacije za putovanja kako bi uz sebe uvijek imali izvor najvažnijih informacija. Klasične fotoaparate ostavite kod kuće i osigurajte dodatnu energiju za slučaj potrebe. Nakon toga samo krenite, putujte i uživajte. Snimajte selfieje vašeg nasmiješenog lica jer 73 posto Europljana na ljetnom godišnjem odmoru to i čini.

Posebna Huawei ljetna ponuda

Upravo iz tog razloga, Huawei je lansirao posebnu ljetnu promociju kojom uz kupnju određenih Huawei pametnih telefona na otvorenom tržištu svi kupci dobivaju jedan besplatan dodatak po izboru poput stativa za fotografiranje i selfie štapa, prijenosne baterije ili superbrzog punjača za automobil. Više informacija o posebnoj ljetnoj Huawei ponudi uz koju će godišnji odmor biti još ljepši i uzbudljiviji pronađite na internetskoj stranici http://consumer.huawei.com/minisite/hr/summer/index.html.

https://www.youtube.com/watch?v=4GY64SvTYM8

huawei-ljeto-2017

Učitati još
Zatvori