Iskoristimo posljednje tople dane na Jadranu

Brown Beach House

Brown Beach House

Bablje je ljeto, no ljeto je!

Sigurno ste već umorni od rujanskih kiša i sumaglica. Dosta vam je kišobrana i jurnjave po ormarima u potrazi za toplom odjećom. Jer, još uvijek niste, ili barem ne u potpunosti kratki rukav zamijenili za dugi, japanke za čizme…a možda i neki morski komad odjeće- pareo ili badić, još uvijek čeka da ga pohranite do slijedećeg ljeta. Ako sve to još niste učinili zato jer puno radite, nemate vremena, vozite u petoj brzini, trčite iz vrtića do posla, iz kancelarije na tržnicu, s tržnice opet u punoj spremi i s osmjehom na licu na večernji čvenk, krajnje je vrijeme je da predahnete i poklonite si odmor. Upravo listopad, u kojem nas je vrijeme počastilo visokim temperaturama idealno je doba za odmor na Jadranu, u kojem se ponovno dogodilo ljeto. Istina, meteorolozi ga nazivaju babljim ljetom. No, nama je 25 i 26 stupnjeva Celzijusa na zraku, odnosno koji stupanj manje u moru – ljeto ma kako ga god drugi nazivali.

Brown Beach House

Brown Beach House

Brown Beach House

Prva destinacija koju vam preporučujem je Trogir i njegov smještajno/hedonistički biser Brown Beach House. Za one, koji možda i nisu čuli za nj, ( a ti su sigurno u manjini) dovoljna je dopisati da je to hotel, s najljepšim vanjskim bazenom na Jadranu, i koji će vam uz ljubazno osoblje i uslugu osigurati da se opuštajući i relaksirajući uz ili u vodi, osjećate pravom morskom divom. S druge strane, sofisticirani interijer brižljivo restaurirane povijesne građevine, osmislio je i mondensku mu dušu udahnuo poznati dizajner Saar Zafrir. Bež i zemljane boje, gdjegod obogaćene i kontrastom crno-bijelih tonova i kombinacija opustit će vas, i prije nego što i sami možete pretpostaviti natjerati da kažete – život je lijep! Upravo zbog tog osjećaja Brown Beach House ne smijete zaobići jer njegov jedinstveni stil, kojeg čini savršen spoj hollywoodskog glamura i potreba suvremenog čovjeka 21. stoljeća, dobitna je kombinacija.

brown-beach-bazen-1

Brown Beach House

bazen

Brown Beach House

brown-beach-bazen-2

Brown Beach House

Le Méridien Lav

Ljeto bez Splita i nije bogzna kakvo ljeto. Zato ako je vaš izbor grad s najvećim brojem talentiranih pjevača i svjetski rangiranih i lovorikama ovjenčanih sportaša, vrijeme vam je za posjet Le Méridien Lav hotelu, jedinom odmaralištu s pet zvjezdica u Splitu. Njegov smještaj u Podstrani, i na udaljenosti od osam kilometara od starogradske jezgre, iskorišten je maksimalno. Osigurava fantastičan panoramski pogled prema Splitu, a s druge strane nudi oazu, u kojoj vam niša neće nedostajati – od zelenih površina, šetnica i plaža do luksuzne marine i atraktivnog zabavnog centra s kasinom. Osim vanjskih sadržaja, Le Méridien Lav sa svojim Dioclectian SPA i Wellness centrom (nazvanom po rimskom caru Dioklecijanu poznatom i po svojim raskošnim kupeljima) omogućuje u potpunosti tjelesno, a samim time i umno resetiranje. Na tragu rimskih običaja i potreba suvremenog čovjeka, ovaj luksuzni centar osigurava ekskluzivne tretmane njege koje osim wellnessa na tri tisuće kvadrata (na kojima se prostiru unutarnji i vanjski grijani bazen, saune, parne kupelji, zone za relaksaciju, whirlpool, aroma grotto, sobe za meditaciju i masažu te vodeni krevet i teretana), nudi i širok spektar tretmana i masaža te posebne programe njege tijela i lica.

21414860_1421944091175415_2735199396763313589_o

Le Méridien Lav

Le Méridien Lav

Le Méridien Lav

18238776_1309190619117430_23605565922922114_o

Le Méridien Lav

Odlučiti li se za jedan od ovih bisera Dalmacije nećete požaliti, a vaše će vam tijelo biti zahvalno. Osim toga sunčano i toplo bablje ljeto idealno je vrijeme da si dopustite, ako ne više, onda barem jedan nezaboravan vikend u UNESCO-vom Trogiru ili pjesmom opjevanom Splitu.

Le Méridien Lav

Le Méridien Lav

Le Méridien Lav

Le Méridien Lav

21641119_1432237366812754_5793989641051916494_o

Le Méridien Lav

Tekst: Nina Radić

Foto: Brown Beach House, Le Méridien Lav 

0