Hotel Lav spektakularno proslavio pedeseti rođendan uz brojna poznata lica
Hotel Lav spektakularno proslavio pedeseti rođendan uz brojna poznata lica

Hotel Lav spektakularno proslavio pedeseti
rođendan uz brojna poznata lica

Povodom obilježavanja pola stoljeća postojanja i rada splitskog hotela Lav, današnjeg luksuznog resorta Le Meridien Lav, od jeseni 2021. do proljeća ove godine organizirano je niz događanja i aktivnosti, a sinoć je sve kulminiralo velikom proslavom pedesetog rođendana koja će se dugo pamtiti.

Vesela i emotivna proslava u potpuno renoviranom resortu Le Meridien Lav

Osim prijatelja i partnera, nazočili su i bivši zaposlenici hotela, od kojih su neki u Lavu proveli čitav svoj radni vijek, ali i brojne osobe iz društvenog i javnog života kao Marijana i Ivica Puljak,  Andro Krstulović Opara, Ivan Perišić, Fani Čapalija, Anamarija i Antonio Asanović, Neda Makjanić Kunić, dizajnerski duo Arileo, Gordan Lauc i mnogi drugi…

Mike Saran vlasnik splitskog resorta Le Meridien Lav, tom prilikom svim prisutnima je zahvalio na dolasku na rođendansku proslavu, ali i na dugogodišnjoj podršci hotelu koji je u svijesti svih Splićana puno više od turističke destinacije: „Iznimno sam ponosan ali i nevjerojatno sretan što smo danas zajedno. Ovo je mjesto duge, uistinu posebne povijesti, čijim mi je dijelom čast biti. Bilo je tu i lijepih i teških trenutaka kao i u životu svakog pedesetogodišnjaka, ali hotel je iz svih njih izašao kao pobjednik, a naše je večerašnje okupljanje odličan dokaz kako najbolje tek slijedi. Stoga nazdravljam i čestitam našem Lavu i vjerujem da ćemo zajedno ostvariti još mnogo lijepih trenutaka i sačuvati mnogo lijepih uspomena

U sklopu obilježavanja 50. godišnjice objavljena je i knjiga priča o povijesti Lava, simboličnog naziva “Legende o lavu”. U knjizi su okupljeni svi bitni datumi koji su obilježili kako život hotela ali i Splita u proteklih 50 godina te svjedočanstva bivših i sadašnjih zaposlenika, gostiju i posjetitelja koje su pretočene u zanimljive priče. Ova posebna knjiga dočekat će u sobi svakog hotelskoga gosta kako bi mogao uživati, ali I doznati nešto o njegovoj bogatoj i zanimljivoj povijesti.

Simboličan je bio i trenutak u kojem se glazbena diva Tereza Kesovija, kao posebno čuvana tajna slavljeničke večeri, iznenadno pridružila svom mladom kolegi Matiji Cveku u izvedbi jedne pod njenih najljepših pjesama “Moja posljednja i prva ljubavi”. Naime, budući da je hotel Lav 1972. godine postao domaćin “Splitskog festivala” Tereza je još od tada omiljena i uvijek rado viđena gošća hotela.

Ovoga proljeća, upravo u godini kad splitski hotel slavi svojih 50 godina, potpuno je završena i rekonstrukcija smještajnih i hotelskih prostora u koju je u posljednje dvije godine utrošeno oko 60 milijuna kuna. Obnovljene su sve sobe te javne hotelske prostorije – predvorje, recepcija, hotelski bar u predvorju, kao i sam ulaz u hotel, a intervencijama u prostoru bez narušavanja same vizure hotela stvoreno je nekoliko novih luksuznih apartmana. Ova investicija nastavak je višegodišnjih ulaganja vlasnika hotela, češke Odien Group, koji uključuju razvoj i uređenje južne plaže, potpunu obnovu i unaprjeđenje Re:Cupera Wellness & Spa centra, obnovu postojećih i proširenje novih kongresnih dvorana. Također, prije nekoliko dana otvoren je i luksuzni fine dining restoran Port 74, u marini u sklopu resorta.

Foto: John Pavlish, Vjeko Bilota

Učitati još
Zatvori