Dubrovački hotel Excelsior – mjesto gdje stanuje glamur

Dubrovački hotel Excelsior –
mjesto gdje stanuje glamur

hotel-excelsior-2

U dubrovačkom hotelu Excelsior ljeto još traje…

Već dugo ga prati epitet kultnog dubrovačkog hotela. Adresa je to na kojoj već desetljećima stanuju glamur, stil i poseban šarm, sinergija nenametljive elegancije, mediteranskog šarma i otmjenosti pa stoga nimalo ne čudi da su mu gosti od europske aristokracije, svjetskih diplomata do hollywoodskih zvijezda. U svojoj dugogodišnjoj povijesti još od davne 1913. godine kada je otvoren, dubrovački hotel Excelsior ugostio je kraljicu Elizabetu II, Elizabeth Taylor, Orsona Wellesa, Margaret Thatcher, Sophiu Loren, Sir Rogera Moorea…

hotel-excelsior-3

U novije vrijeme u njegovim raskošnim interijerima uživali su Morgan Freeman, Kevin Spacey, Nick Nolte, John Malkovich, Francis Ford Coppola… Lista slavnih je uistinu duga i impresivna. Prije nekoliko godina na hotelskoj plaži editorial za Vogue s britanskim modelom Larom Stone snimao je i slavni modni fotograf Mario Testino.

hotel-excelsior-4

Mjesto je to na kojemu se ne pita za cijenu, jer je potpuno u rangu kvalitete koja se nudi, gdje sve odiše elitizmom. Jednostavno, to je hotel kakav svjetski turistički brend poput Dubrovnika zaista zaslužuje i hotel koji promiče sve ono najbolje od Grada. Stoga posjet Dubrovniku nije potpun ako se ne popije kava na terasi hotela Excelsior, jer malo je mjesta odakle se pruža tako predivan pogled na dubrovačku povijesnu jezgru i stari gradski porto kao iz hotela Excelsior. Ovaj hotel je već odavno postao institucija i jedan je od najboljih dubrovačkih i hrvatskih turističkih brendova.

hotel-excelsior-1

Jedan od najboljih dubrovačkih hotela

Hotel je u sastavu tvrtke Jadranski luksuzni hoteli d.d koja je vodeća hotelijerska kompanija sa sjedištem u Dubrovniku, a brand Adriatic Luxury Hotels (ALH) raspolaže sa šest hotela najviše kategorije (uz hotel Excelsior to su Villa Orsula, Hotel Bellevue, Grand Villa Argentina, Hotel Dubrovnik Palace, Hotel Kompas, Hotel Croatia Cavtat, dvije luksuzne vile Villa Agave i Villa Sheherezade, Hotel Supetar u Cavtatu te Hotel Odisej na otoku Mljetu). Smješten u bivšoj vili iz 1913. godine i izgrađen tako da u potpunosti iskoristi zapadnu stranu gledajući na obrise Grada, hotel Excelsior ima idealnu lokaciju, samo pet minuta šetnje do srednjovjekovnih dubrovačkih gradskih zidina.

hotel-excelsior-5

Prije nekoliko mjeseci dovršena je potpuna rekonstrukcija soba i apartmana u koju je tvrtka Jadranski luksuzni hoteli uložila pola milijuna kuna po sobi, što predstavlja prvu značajniju investiciju u Hotel Excelsior od posljednje obnove 2008. godine. Investicijom koja je uključila temeljite izmjene na svim smještajnim kapacitetima (158 soba i apartmana) i dijelu interijera hotela, kreiran je sofisticiran hotel suvremenog, nenametljivog dizajna koji naglašava povijesne elemente i arhitekturu ranog 20. stoljeća.

Hotel Excelsior

Novi interijer

Za projekt je angažiran hrvatski arhitektonski studio BF, u suradnji sa studijem Franić Šekoranja. To je nastavak implementacije hrvatskog dizajna i produkta u investicijama hotelske kompanije Jadranski luksuzni hoteli s obzirom da upravo spoj hrvatskog proizvoda i visoke kvalitete usluge po međunarodnim standardima pozitivno utječe na konkurentnost hrvatskog turizma. Svaki dio hotela osmišljen je kao svojevrsni ‘revival’ zlatnog doba Excelsiora, jednog od simbola Dubrovnika koji je oduvijek bio mjesto susreta s dušom grada, ali i svjetskih zbivanja, unoseći dašak glamura, stila i posebnoga šarma kroz čitavo proteklo stoljeće.

hotel-excelsior-9

Hotel Excelsior raspolaže sa 158 elegantnih smještajnih jedinica, uključujući 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana razmještenih u dvije cijeline: Villu Odak iz 1913. godine i suvremeniji dio, The Tower. Pažljiva obnova originalnog dijela hotela, Ville Odak zadržala je aristokratske detalje dizajna zgrade iz 1913. godine, dok je interijer u novijem dijelu hotela moderniji i suvremeniji.

Hotel Excelsior

Redizajnom je potpuno preuređen i prostor recepcije koja odmah pri ulasku u hotel, otkriva jedinstveni pogled na staru dubrovačku gradsku jezgru, a sam prostor je proširen kako bi se funkcionalno povezao sa smještajnim dijelom hotela.

Hotel Excelsior

Savršeno iskustvo

Kompletno izmijenjeni Abakus piano bar i terasa, ‘srce hotela’ koje je oduvijek bilo omiljeno mjesto susreta, doživjeli su potpunu transformaciju vrativši hotelu Excelsior nostalgični ‘bellezza’ sjaj i sofisticiranu eleganciju. Novost u gastronomskoj ponudi je, osim postojećih restorana Salin i Prora, fine dining restoran Sensus, smješten pokraj Abakus piano bara, a koji pod vodstvom iskusnog chefa Petra Obada nudi modernu interpretaciju mediteranskih klasika.

hotel-excelsior-7

Stoga ako želite u Dubrovniku uživati u istinskoj kvaliteti i otmjenosti sa zadivljujućim pogledom, daleko od gužvi i masovnog turizma, svakako svratite u hotel Excelsior i uživajte u okruženju i pogledu, u vrhunskim gastro delicijama, ili ispijajući samo kavu ili koktel na hotelskoj terasi. U ovom predivnom hotelu zaista ćete se uvjeriti kako izgleda glamur na onaj pravi i istinski dubrovački način.

Hotel Excelsior

hotel-excelsior-11

hotel-excelsior-12

hotel-excelsior-10

Foto: PR Adriatic Luxury Hotels

Učitati još
Zatvori