Sve što morate znati o Lavovima

Sve što morate znati o Lavovima

LAV 23.7. – 23.08.

Lav je “Sunce” oko kojeg se sve vrti, ili ako ništa drugo, a onda barem nekoliko vjernih “satelita”, kojima u nedostatku vlastite, godi njihova toplina i svjetlo. Bez problema ćete ga prepoznati od prve jer On ili Ona uvijek će pronaći način da budu u središtu pažnje. Izgledom, komunikacijom ili jednostavno prirodnim “kraljevskim” držanjem. Jer njima je najprirodnija pojava biti na vrhu, sjajiti i – vladati.

U vrijeme dok su još djeca, oni već vladaju, jer,kao sasvim mali, Lavić je već uspio zagospodariti pažnjom i vremenom, kako svojih bližnjih, tako i susjeda koji se ne mogu nadiviti njegovoj “slatkoj kosi”, “okicama”, ali i zabavljačkom talentu kojim odmalena nasmijava sve oko sebe.

Oni se, naime, čak ni ne moraju služiti uobičajenim dječjim smicalicama (poput durenja ili plakanja) kako bi dobili ono što žele, jer od samog početka njihov “kraljevski položaj” i aristokratsko držanje i od vlastitih roditelja u vrlo kratkom vremenu stvara svoje vjerne podanike. Ipak, bude li trebalo, u stanju je stvoriti takvu dramu, da mu nitko ubuduće nikad ništa više neće odbiti, samo kako se ne bi ponovilo, tom snagom, žarom i intenzitetom.

Kako raste, zadržava stečene pozicije, ali stvara i nove, na drugim mjestima. U školi je tako predsjednik razreda, dok mu na fakultetu popularnost samo još više raste (osobito kod suprotnog spola). Na kraju (ili bolje reći – na vrhuncu) On ili Ona je uspješni manager, predsjednik Banke ili kakve međunarodne korporacije, uspješni privatni poduzetnik i(ili) političar (no, uvijek s predsjedničkim ambicijama).

Biti primijećen

Riječ je, dakle, o osobama čija je najvažnija potreba biti primijećen, a cilj svih “lavljih” akcija usmjeren je k tome kako biti uspješan, popularan i – bogat. Većini njih to na kraju i uspijeva. S druge strane, onaj manji dio, pretvara se u svojevrsne tiranine koji, pod svaku cijenu, žele vlast i kontrolu nad životima svojih bližnjih, liječeći pri tome svoje frustracije putem debelog preuveličavanja svojih sposobnosti i realnih mogućnosti.

Radi se o vatrenom znaku fiksne prirode kojim vlada Sunce i upravo stoga ljudi Lava su snažni, puni energije, jakih želja i velikih ambicija, jer oni žele samo ono najbolje i najvrjednije i teško je kako će se zadovoljiti s manjim od toga. Ponosni su i dostojanstveni, ne žele trošiti vrijeme na tričarije i nevažne sitnice. Imaju jak osjećaj vlastite vrijednosti i važnosti, a bavljenje tuđim životima za njih je gubitak vremena, jer su u velikoj mjeri usredotočeni isključivo na sebe i svoje potrebe. No ipak, ovo su istovremeno velikodušna i darežljiva stvorenja kojima je važno da ih drugi zbog toga cijene i poštuju te da im odaju priznanje za sve ono što za njih čine, jer “lavljem egu” svaka je pohvala hrana, zahvaljujući kojoj mu raste samopouzdanje i uz pomoć koje će utažiti svoju trajnu glad za pažnjom.

Hrabrost & drama

Hrabri su, ustrajni i kreativni, a njihova stvaralačka energija obojena je osjećajem za dramu i veličinu. Dobri su organizatori, izvrsno upravljaju (ljudima, situacijama, poslovnim projektima) no, ukoliko je potrebno, dovoljno su mudri i strpljivi kako bi čekali i dočekali svojih pet minuta za djelovanje. Jer, oni kada izaberu mjesto i vrijeme, zahvaljujući velikim dijelom i intuiciji te kada se odluče za akciju, obično uspiju postići sve što su zamislili. Čak i više od toga.

Neskromnost, koju rado priznaju, uvijek će prikazati kao dio svog šarma. Stoga, ukoliko želite iznenaditi Lava i nešto mu pokloniti, ne škrtarite, jer On i Ona vrijednost dara mjere po cijeni i aktualnom trendu i ma, koliko ih neki smatrali snobovima, njima nitko nikada ne može podvaliti kopiju umjesto originala.

Veliko Lavlje srce

Megalomani su i nikada im nije dosta onoga što drže vrijednim, bilo da je riječ o automobilima (i tu, dakako, biraju samo – kraljevsku klasu), količini nekretnina u posjedu, enormnom broju odijela, haljina ili cipela “s potpisom” ili pak, uživanju u omiljenim zadovoljstvima (u udovoljavanju sebi zaista nikada ne škrtare). Život na visokoj nozi tipičan je “lavlji stil” i sve će učiniti kako bi si ga priuštio. I ne samo sebi, već i onima koje voli. Jer, veliko Lavlje srce otvoreno je za sve one koji znaju kako postupati s ovom opasnom, ali istovremeno i umiljatom mačkom. A ključ je divljenje ili… tek malo laskanja.

Više o znaku i detaljima uz ljubav, posao i zdravlje pročitajte na budidobro.com.

Tekst: Goga Kovačević / Budidobro.com

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori