Cool brend nakita koji doprinosi spašavanju morskih kornjača

Cool brend nakita koji doprinosi
spašavanju morskih kornjača

Kakvu poveznicu imaju moda, ekologija i životinje? Paralelu koja povezuje tri pojma povukao je brend nakita Honu. U nadi da doprinose očuvanju sve ugroženijih vrsta morskih kornjača, trendseterice su pokrenule vlastiti brend s cool komadima nakita. Kako Honu ustvari pomaže ovim drevnim životinjama?

Naime, 10% svih prihoda doniraju organizaciji Sea Turtle Conservancy na Floridi. S Instagram profila smo izdvojili favorite za toplu sezonu pred nama, a ako se pitate što Honu ustvari znači i odakle je došla inspiracija za dizajn, nastavite čitati.

Honu: novo ime za eco-friendly nakit

Inspiracija za pokretanje Honu brenda osnivačice su pronašle 2017. na otocima egzotičnih Hawaiija. Tada su se prvi puta susrele s ovim neobičnim morskim životinjama i odlučile poduzeti nešto kako bi dale svoj doprinos očuvanju ugroženih vrsta. Same dizajniraju svaki komad, a u kolekciji će svatko pronaći nešto za sebe.

Klasični komadi nakita ili oni s razigranim motivima kornjača uvijek su lijepi poklon, ali i modni dodatak za ljeto. Nožne narukvice, ogrlice i prstenje zaokružit će styling za ljetne provode. Prema podacima organizacije koja djeluje na području, do danas je opasno ugroženo 7 vrsta morskih kornjača. Prijeti im potpuno izumiranje ako se ne poduzmu ozbiljnije mjere i zaštiti njihovo prirodno stanište- ocean.

Idealan modni dodatak za ljeto

S obzirom na to da smo zakoračili u proljetnu sezonu, planiranje odmora i ljetnih praznika za mnoge je već počelo. Uz boho badiće koji će prema modnoj prognozi biti hit na svim plažama, Honu nakit dolazi kao ‘šećer na kraju’. Dobro je poznato da su Hawaii jedna od najpoželjnijih destinacija s uvjerljivo najljepšim zalascima sunca.

No, put do tamo je dugačak i jedan dio vjerojatno ćete morati prijeći brodom. Nažalost, onečišćenje mora je sve veće stoga su mnogi brendovi odlučili u svoj koncept ubaciti ekološki segment. Dostavljaju u Hrvatsku, a nakita će doći u šarmantnoj kuverti ili vrećici koja je bio razgradiva. Posebna pozornost posvećena je eco-friendly proizvodnji u cijelosti pa ćete svoj omiljeni komad s ponosom nositi.

 

Foto: Instagram (@shophonu)

Učitati još
Zatvori