Zašto bi hometainment mogao postati vaš novi omiljeni način zabave petkom navečer

Zašto bi hometainment mogao postati vaš novi omiljeni način zabave petkom navečer

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Wallgren ?? (@interiorbylindawallgren) on

Nakon užurbanog radnog tjedna sve više ljudi radije se odlučuje za uživanje i opuštanje u svom domu nego za izlaske. Za mnoge je definicija idealne večeri petkom ili subotom upravo ona provedena u lounge atmosferi na kauču. I uistinu se čini kako ostati kod kuće nikada nije bilo popularnije i s tolikim veseljem prihvaćeno kao danas da je postalo trend koji u svijetu ima i svoje ime –  hometainment.

Hometainment kao najpoželjniji oblik druženja petkom

Stoga, petak večer i kućna atmosfera više nije kompromis već poželjan oblik druženja kada u svoj dom pozivate prijatelje i uživate u razgovoru, glazbi koju volite, filmovima i snackovima uz koje se prepričavaju najšašavije priče i stvaraju novi recepti.

Gotovo je nevjerojatno da i brojni proizvođači namještaja i dizajneri interijera svoje nove kolekcije prilagođavaju ovakvim druženjima. Hometainment sada se izjednačava s pokretom pa nije rijetkost naići na ponudu u prodavaonicama namještaja koja naglasak stavlja na udobne sofe dovoljno velike da se na njih smjeste svi vaši prijatelji, udobne fotelje i trosjede, kutne garniture … Stolići koji su uvijek pri ruci samo su dio komaada namještaja koji stvaraju idealan ambijent za večernja druženja kada ostajemo kod kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonie Sarah (@leonie_lion) on

Kako je večer provedena kod kuće utjecala na dekor modernih domova?

S obzirom da provodimo više vremena u domu, uložit ćemo više pažnje, ali i novca u uređenje prostora kako bismo kreirali prostor u kojemu ćemo uživati. I to u svakom detalju. Stvaranje idealnog prostora za opuštanje je ključ dobre i kvalitetne zabave kod kuće. Brojni “poklonici” ovakvog načina zabavljanja petkom i subotom naglašavaju koliko im je dekor važan da se osjećaju lijepo. A mnogi od njih ističu da svoj prostor uređuju razmišljajući o tome kako će se osjećati njihovi gosti.

Lounge kafići, barovi i hoteli kao inspiracija

Kada tražite inspiraciju za uređenje vašeg idealnog kutka za druženje slobodno posudite ideje iz barova, kafića i hotela s ugodnom lounge energijom. Takvi nam prostori daju referencu da smo napravili pametne izbore sa svojim stambenim prostorima. Trendovi koji uključuju  kolica za piće i neonski znakovi potekli su upravo iz ovog načina razmišljanja i pretvaranja doma u ugodan prostor koji je u isto vrijeme stylish, moderan, inspirativan i ugodan.

Meka, nježna svjetlost za ugodan dojam

Takav ambijent sve više izbjegava klasične lustere već je poželjnije u prostor rasporediti nekoliko lampica i svjetiljki koje stvraju ambijentalan ugođaj i čine prostor ugodnim za druženje. Naglasak je na laganoj i mekoj svjetlosti.

Osim toga, vrlo je popularno urediti prostor koji ostavlja dojam ugodnog bara s rasparenim namještajem. Tako ćete postići eklektičnost i staviti naglasak na individualnost svakog vašeg gosta koji će moći birati gdje će se smjestiti ovisno o vlastitom izboru i željama.  Također, stvaranje manje formalnog životnog prostora je vrlo poželjno. Zaokružena cjelina mora biti ugodna i maštovita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophie Carpenter (@sophiecarpenter) on

Više ulaganja, ali i više sretnih trenutaka

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da moderne obitelji ističu kako sada mnogo više novca troše na uređenje dnevnog boravka nego što su to činili ranije, odnosno kada usporede vlastiti pristup uređenju prije npr. tri godine. No, zato sada fotografije svog kućnog ambijenta sve više dijele na društvenih mrežama, više i češće nego ikada prije, a to ih zapravo i veseli.

A sada kada je vrijeme malo zahladilo i napokon smo dočekali petak, čini se kako je vrijeme za večernje druženje s prijateljima usred dnevnog boravka. Večeras se zato udobno smjestite u omiljenu sofu i uživajte u smijehu s prijateljima.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori