Zagreb uskoro postaje jedini glavni grad poznatog planinarskog događanja, saznali smo sve detalje
Zagreb uskoro postaje jedini glavni grad poznatog planinarskog događanja, saznali smo sve detalje

Zagreb uskoro postaje jedini glavni grad poznatog planinarskog događanja, saznali smo sve detalje

HIGHLANDER je najveći planinarski događaj koji spaja planinarenje, čovjeka i netaknutu prirodu u jedinstvenu avanturu života. Planinarska manifestacija se proširila u 17 zemalja diljem svijeta i time omogućila uživanje u atraktivnim stazama smještenim na veličanstvenim lokacijama koje nude najljepše prizore i poglede s visine.

Nakon velikog iskoraka za brend s uspješno završenom sezonom u regiji i po prvi puta održanim događajem u Americi, zagrebačka gora Medvednica od 28. do 30. listopada po prvi puta će postati centar planinarenja. Upravo je dostupnost lokacije smještene iznad metropole bila okidač za organiziranje ovog festivala u jedino mglavnom gradu na popisu HIGHLANDER destinacija.

Trodnevni izazov od 59 kilometara idealan za cijelu obitelj

Higlander omogućuje i bijeg od svakodnevne užurbanosti koje donosi glavni gradi. No, oni najbrži i oni koji zaista imaju samo vikend na raspolaganju, planinarsku avanturu bez problema mogu završiti i u 2 dana. Ruta prati Medvedničku transverzalu obojanu u živopisne boje koje su prepune prirodnih dragulja kao što su: slap Sopot i ribnjak Kraljičin Zdenac. Sudionici će prepješačiti preko 500 kamenih stuba zvanih Horvatove stube, svim čulima doživjeti teren sličan Velebitu i istražiti veličanstvenu planinu koja se uzdiže iznad Zagreba kroz jedinstveni planinarsku avanturu. Sudjelovati mogu svi oni koji su spremni testirati vlastite granice, osvijestiti što nam priroda daje i žele iskusiti nešto novo.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za HIGHLANDER 55, rutu u dužini od 59 kilometara koja će sa startom u Susedgradu i s ciljem u Sesvetama trajati tri dana. Predložena dionica prolazit će kroz četiri kontrolne točke: Planinarski vrh Kameni svati, Planinarsko sklonište Falat, najviši vrh Sljeme te Planinarski dom Lipa-Rog. Na istima će sudionici moći umiriti misli jogom, slušati glazbu uz logorsku vatru te ono najbitnije, zaboraviti na svakodnevne obveze, opustiti um i u potpunosti se spojiti s prirodom.

‘Zagreb je jedini glavni grad gdje se održava HIGHLANDER’

HIGHLANDER podržava Turistička zajednica grada Zagreba, čija je direktorica Martina Bienenfeld ovom prigodom izjavila: „Aktivan odmor privlači sve veći broj ljudi, stoga mi je posebno drago da će se HIGHLANDER uskoro održati u Zagrebu. Naime, ovakva vrsta događanja jedan je od najboljih načina za upoznavanje i potpuni doživljaj destinacije jer se kroz interakciju stranih i domaćih sudionika, povezuju naše lokalne prednosti i potencijali sa sve većom potrebom ljudi za zdravim načinom života. Uz promicanje aktivnog i zdravog  načina života, stavlja se naglasak i na brigu o okolišu, a upravo je to i u fokusu naše Green BUZZG kampanje koju provodimo. Ujedno, Zagreb je i jedini glavni grad gdje se održava HIGHLANDER, s čime još jedom pokazujemo da idemo u korak s vremenom i pratimo svjetske trendove. Boravak na otvorenom, u zelenilu i prirodi s fokusom na zdravlje, sport, ekologiju i održivost su nešto najbolje što pojedinac može napraviti za sebe i svoje okruženje te se nadam da će što više naših sugrađana, ali i posjetitelja sudjelovati u ovom jedinstvenom događanju.“

HIGHLANDER Medvednica savršena je prilika za stanovnike Zagreba da ostave užurbani radni tjedan iza sebe i prepuste se uživanju u čistoj prirodi koja se nalazi nadomak gradu. Jedno je sigurno, tri dana u planinama uz odlično društvo zaljubljenika u planinarenje i prirodu iznjedrit će cjeloživotno iskustvo koje će se dugo pamtiti.

Više informacija kao i link za registraciju nalaze se na: https://highlanderadventure.com/medvednica/hr

Foto: Ana Soldo Dučić i Petar Dučić, Shutterstock

Učitati još
Zatvori