Gostovanja svjetski priznatih chefova na sajmu luksuza Zagreb Winter FairYtale

Gostovanja svjetski priznatih chefova na sajmu
luksuza Zagreb Winter FairYtale

ZAGREB WINTER FAIRYTALE

Advent je doba godine koje svi volimo. Vrijeme je to kada biramo lijepe i vrijedne poklone za svoje najbliže, uživamo u dugim večerima, raznim slasnim zalogajima i mirisima raznih delicija koji se šire posvuda. Savršen je to trenutak za vrhunsko gastronomsko iskustvo koje, spojeno s posebnim dizajnom prostora, nudi Zagreb Winter FairYtale. Adventska je to bajka koja se od 5. do 8. prosinca 2018. održava u Hali V Tehničkog muzeja u Zagrebu i spaja ono najbolje iz svijeta luksuza i lijepih stvari. Selekcija od četiri različita vrhunska kuhara za četiri posebne večeri, jedna je od bajkovitih priča koje priča FairYtale. Gosti sajma moći će sve četiri večeri uživati u specijalitetima koje pripremaju četiri poznata i svjetski priznata chefa.

Uigran tim Krešimira Mudronje iz njegovog restorana Fešta na otoku Žutu predstavlja kornatsku tradiciju spojenu s tehnikama i metodama visoke gastronomije. Gostima sajma predstavit će se na VIP otvaranju, u utorak, 4.12.2018.

Dan kasnije, u srijedu, 5.12.2018. organizatori ponosno ističu pripremu specijaliteta pod kuharskom palicom Dina Galvagna, jednog od najboljih kuhara u Hrvatskoj, a i šire. To je rijetka prilika u kojoj će se moći okusiti kulinarske majstorije za koje je zadužen ovaj vrhunski kuhar, a koji je danas uglavnom posvećen edukaciji mlađih naraštaja, budućih chefova.

Bajkovita pozornica za prezentaciju originalno osmišljene gastronomije

U četvrtak, 6.12.2018. na FairYtaleu gostuje restoran Matsunoki s Malog Lošinja s kuharom Sašom Pribičevićem. Riječ je o apsolutnoj restoranskoj gastro atrakciji koja najbolje japanske delicije spaja s mediteranskim namirnicama i začinskim biljem.

Za veliko finale gastronomske priče FairYtale-a, u petak, 7.12.2018. najavljen je dolazak Ane Roš, za koju istinskim ljubiteljima gastronomije ne treba dodatno objašnjenje. Ana Roš proglašena je najboljom svjetskom kuharicom za 2017. godinu, a izabrana je od strane kolega, profesionalnih kuhara iz cijeloga svijeta.

FairYtale ima još jedno gastronomsko iznenađenje za sve koji u srcu Zagreba žele okusiti mirise i okuse dalmatinske spize. Tijekom sva četiri dana, gostima sajma kuhat će Ivana Gamulin, vlasnica Ville Spize. Omiljeno je to splitsko gastro odredište koje njeguje stil autohtone dalmatinske kuhinje u kojoj se uvijek koriste svježe, izvorne namirnice. Tako se, s puno ljubavi, okusi na tanjur prenose izravno iz vrta i mora.

Ovogodišnji FairYtale kazuje mnoge priče, a gastronomska je sigurno jedna od onih koja će svojim raznovrsnim sadržajem zadovoljiti ljubitelje vrhunskog kuhanja. Broj mjesta na večerama je ograničen, pa na vrijeme rezervirajte svoje dolazak na ove gastro čarolije ovogodišnjeg Adventa.

Učitati još
Zatvori