Gdje se u Zagrebu jedu najbolja BBQ rebarca i krilca?

batakgrill1

Već duže vrijeme, rebarca i krilca trend su na svjetskoj gastro sceni, a u želji da svojim gostima ponude nešto novo i originalno, prije nekoliko mjeseci i poznati restoran Batak Grill je u svoju ponudu uvrstio BBQ rebarca i BBQ krilca. Gosti su ih prihvatili s oduševljenjem, posebno zahvaljujući vrhunskoj pripremi mesa ‘souse vide’ tehnikom kojom se zadržava sva sočnost i kvaliteta.

Radi se o tehnici pri kojoj se meso stavlja u posebne plastične vrećice koje se vakumiraju i uranjaju u posebne vodene kupke od 80 stupnjeva na kojima se meso savršeno ‘kuha’ u pećnici sljedećih pet i pol sati. Trik je to zbog kojeg su rebarca i krilca tako sočna, a posebna tajna okusa krije se u vlastitom tajnom umaku koji je savršen balans ljutog i slatkog.

batakgrill2

Kulinarski-kreativni tim očito je osmislio dobitnu gurmansku poslasticu za svakog ljubitelja mesa, a zašto svi pričaju o BBQ rebarcima i BBQ krilcima najbolje da se sami uvjerite u svim Batak Grill restoranima u Rudešu, na Golf terenima, u Centru Cvjetni te u četvrtima Savica i Sesvete.

batakgrill3

Foto: John Pavlish

0