Sjećate li se zimskog sladoleda? Okus djetinjstva vratio se u poznatu zagrebačku slastičarnicu
Sjećate li se zimskog sladoleda? Okus djetinjstva vratio se u poznatu zagrebačku slastičarnicu

Sjećate li se zimskog sladoleda? Okus djetinjstva vratio se u poznatu zagrebačku slastičarnicu

Okusi i mirisi djetinjstva žive duboko u svima nama i povremeno bude nostalgiju za bezbrižnim vremenima kojima se rado vraćamo. Posebno urezane u sjećanje su ukusne slastice koje su pravile naše mame i bake. Vječiti klasici iz svijeta slastičarstva i danas žive u našim srcima, a neka od najpopularnijih mjesta na kojima se uživa u najukusnijim desertima svako malo ih vrate u svoju ponudu. Jedno od takvih je i kultna zagrebačka slastičarnica Orijent, koja tradiciju pravljenja slastica njeguje već više od osam desetljeća.

Retro pult donosi okuse djetinjstva

Poznati po tome da svake nove sezone lansiraju novitete s originalnim potpisom, jednom godišnje, točnije u siječnju, u ponudu vraćaju upravo spomenute deserte. Ovogodišnji Retro pult ponovno će omogućiti zaljubljenicima u slatko da se na dobro poznatoj zagrebačkoj lokaciji barem na kratko vrate u najbezbrižnije doba života. Tim povodom, vrijedne ruke slastičara naveliko pripremaju najpoznatije kolače i torte koji su već nekoliko stoljeća raj za nepca zaljubljenicima u slatko diljem svijeta.

Zainteresirani će imati prilike uz nove generacije deserata zasladiti se tradicionalnom ruskom slasticom Medovik, čiji su osnovni sastojci med i osvježavajuće korice naranče uz malo kardamoma koji smo dodali kao potpis Orijenta, a da zaokruži cijelu priču. Kako je Medovik prošle godine bio bestseller, odlučili smo napraviti čokoladnu varijantu Medovika, kao Crni Medovik.

Medovik
Medovik

Noviteti su Jelačić šnite, desertna rapsodija koja zahvaljujući čokoladnom biskvitu i čokoladnoj kremi otvaraju svih šest čula, kao i  Boem Kocke koje korama obogaćenim orasima i veličanstvenom kremom od vanilije oduševljavaju svakoga tko ih proba.

Jelacic snita
Jelačić šnita
Boem kocka
Boem kocka

Išleri su pravi izbor svih onih koji ne mogu zamisliti dan bez čokolade, dok su za one željne sočnih i bogatih zalogaja EsterházyPunč i Sacher torta – idealna prilika da svoj dan upotpune klasicima od kojih zastaje dah. U ponudi je i Doboš torta kao omiljeni desert mađarskih korijena, a pripreme za fašnik su u tijeku pa nam dolaze i noviteti vezano za omiljene poslastice u veljači, a to su krafne.

Išleri
Išleri
Esterházy torta
Esterházy torta
Punč torta
Punč torta
Sacher torta
Sacher torta
Doboš torta
Doboš torta

U moru najpoznatijih, svoje mjesto za pultom osigurao je i „kralj Retro pulta“ Zimski sladoled s okusom bezvremenske čokolade, neizbježan i omiljen desert prošlosti kojeg je danas uistinu teško pronaći u ponudi.

Zimski sladoled
Zimski sladoled

Iako su blagdanski dani obogaćeni raznim gastro specijalitetima zasitili brojne zaljubljenike u slastice, retro ponuda iz Orijenta nikako se ne propušta. Više detalja i informacija nalaze se na službenom Instagram i Facebook profilu slastičarnice, a vrata svim slatkoljupcima otvorena su na adresi: Maksimirska 34.

Foto: Orijent

Učitati još
Zatvori