Prefine i brzinske zdjelice s palentom hit su doručak za hladne zimske dane

Prefine i brzinske zdjelice s palentom hit su
doručak za hladne zimske dane

Pojesti kvalitetan i nutritivno bogat doručak zlata vrijedi. Osim što će vas napuniti energijom za cijeli dan, spriječit će vas da grickate gluposti prije ručka i tako si samo nanosite štetu. Danas smo pronašli jednu baš odličnu ideju koju možete isprobati već danas.

Breakfast bowls – brzo i fino rješenje

Prije koju godinu, s porastom trenda zdrave prehrane, svijet je kolektivno odlučio da su breakfast bowls ultimativni hit. Zapravo je vrlo jednostavno, radi se o receptima za doručak čiji se sastojci u slojevima slažu u zdjelicu i tako unutar jednog obroka možemo dobiti puno više nutritivno vrijednih namirnica te pojesti cjelovit obrok. Slatke varijante dugo su prevladavale, dok svojih pet minuta nisu dobile i slane zdjele koje se zapravo mogu jesti i za ručak i za večeru.

Zdjelice s palentom

Od čega se sastoje breakfast bowls, pitate se? Baze su razne, od klasičnog grčkog jogurta, voćne baze koja je zapravo gusti smoothie, zobene kaše, pa sve do novog hita – palente. I dok smo je mi navikli jesti s vrhnjem ili kao prilog ručku, zapravo je skroz logično takvu namirnicu udomaćenu u vjerojatno svačijoj kuhinji, ubaciti u zdjelicu i zaokružiti slasnim nadjevom.

Slatka varijanta može uključivati grčki jogurt, med, šumsko voće, kruške, smokve, bademe i druge orašaste plodove te cvjetni prah. Slana varijanta u kojoj također možete uživati za doručak odlično će se upariti s poširanim jajem, suncokretovim sjemenkama, malo maslinovog ulja i bosiljkom. A brzi ručak vam daje svu slobodu da željene namirnice skombinirate sa slasnom palentom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori