Zara Home ima nove recepte, idealne za ljetne dane i večeri

Zara Home jedna je od omiljenih adresa gdje uvijek rado svratimo u potrazi za raznim detaljima i sitnicama za dom. A unazad godinu i pol dana na stranicama ovog high street brenda možemo pronaći i raznolike recepte. To uvijek budu sezonski recepti s aktualnim, sezonskim namirnicama koje možemo rekreirati kod kuće ili nam mogu poslužiti za inspiraciju.

Novi Zara Home recepti za ljeto

Nedavno je tako Zara Home predstavila 5 novih ljetnih recepata, kao stvorenih za tople ljetne dane i večeri. Riječ je o laganim jelima sa sezonskim namirnicama. Od predjela se možete okušati u pripremi domaćeg sira od jogurta s pečenim mrkvama, zanimljivoj kombinaciji kreme od špinata, graha i mente s burattom i šumskim voćem te školjkama na pari s umakom od bilja.

Za desert isprobajte omiljenu ljetnu tortu – Pavlovu – u verziji s poširanim marelicama i lavandom. A za sve one vruće ljetne večeri, kad vam prijatelji dođu na druženje, pripremite punč od narančina cvijeta i meda u koji ide džin, sok od limete, grejpa i brusnice i još puno finih sastojaka.

U nastavku prenosimo recept za Pavlovu s marelicama i lavandom, a sve ostale recepte možete pronaći ovdje.

Pavlova s marelicama i lavandom

Sastojci:

(za 2 osobe/20 minuta/jednostavno)

Smjesa od bjelanjaka:

  • 150 g šećera u prahu
  • 140 g bjelanjaka
  • 2 žličice bijelog octa
  • 1 prstohvat soli

Vrhnje od ovčjeg mlijeka:

  • 180 g vrhnja od sirova mlijeka
  • 180 g jogurta od ovčjeg mlijeka
  • 1 štapić vanilije
  • 6 marelica
  • 20 cl vode
  • 200 g šećera
  • 2 žličice suhe lavande ili bilo koje druge suhe aromatične biljke (verbena, estragon, timijan, ružmarin itd.)
  • Cvijeće i klice

Priprema:

Smjesa od bjelanjaka:

U bjelanjke dodati prstohvat soli i ocat te istući. Nastaviti tući i u tri navrata umiješati šećer u prahu. Smjesa od bjelanjaka mora biti čvrsta i biserno bijela. Slastičarsku vrećicu napuniti smjesom od bjelanjaka te stisnuti kremu u spiralu, do formiranja kruga od 10 do15 centimetra. Peći 20 – 30 minuta na 130 °C stupnjeva. Smjesa od bjelanjaka iznutra mora ostati mekana.

Vrhnje od ovčjeg mlijeka:

Mikserom tući vrhnje s vanilijom te nježno umiješati jogurt od ovčjeg mlijeka silikonskom špatulom.

Marelice:

U lonac staviti vodu, šećer i lavandu da zavriju. Dodati oguljene i prepolovljene marelice bez koštica i ostaviti da se ohladi.

Prezentacija:

Poslužiti smjesu od bjelanjaka na tanjur, dodati vrhnje od ovčjeg mlijeka u sredinu, posložiti nekoliko ohlađenih marelica te ukrasiti nježnim klicama.

Foto: Zara Home

0