Zapečene zobene pahuljice kad imate više vremena za pripremu doručka

Zapečene zobene pahuljice kad imate više
vremena za pripremu doručka

Zobene pahuljice, odnosno, zobena kaša popularan je doručak, čiju poziciju dodatno utvrđuje trend zdrave prehrane. Društvene mreže i kuharice prepune su recepata za ovaj ukusni obrok u najrazličitijim varijantama i s najkreativnijim dodacima. Sigurno ste probali kuhanu varijantu, pa i onu koja se ostavlja preko noći u frižideru, ali jeste li ikad zapekli svoje zobene?

Pravi zimski ‘comfort’ doručak odlično je rješenje kada tražimo malo raznovrsnosti, ali i da se zagrijemo u ranim jutarnjim satima. Osim što će se iz pećnice širiti fine začinske arome, u ovu kombinaciju možete ubaciti i razno voće, poput jabuka ili krušaka koje su odlične kad su zapečene. I naravno, orašaste plodove koji će sve zaokružiti ili maslac od kikirikija/badema za baš ukusnu, kremastu varijantu.

Zapečene zobene s jabukom i kruškom

2 šalice zobenih pahuljica
1 žlica chia sjemenki
2 šalice biljnog mlijeka
prstohvat soli
mrvica ekstrakta vanilije
1 žličica cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
1 jabuka (očišćena i tanko narezana)
1 kruška (očišćena i tanko narezana)
šaka sjeckanih badema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješajte zobene, chiju, mlijeko i sve začine te smjesu ulijte u lim za pečenje (prethodno ga namažite s malo kokosovog ulja). Na vrh posložite narezane jabuku i krušku, posipajte bademima i stavite peći otprilike 30 minuta, dok ne vidite da je tekućina isparila. Poslužite toplo!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori