Ako ste u Zadru, ne propustite posjet novoj sladoledarnici

Pred nama je još jedan produženi vikend koji je došao kao naručen. Ljeto je stiglo, a toplo vrijeme i sve veće temperature mame nas na odlazak na more pa će mnogi produženi vikend iskoristiti za kratki godišnji odmor na obali. Osim sunca i mora, jedna od glavnih asocijacija na ljeto je sladoled, omiljeni desert za rashladiti se tijekom vrućih ljetnih dana. Na našoj obali možete pronaći brojne slastičarnice s ukusnim sladoledima, a ako vas put odvede u Zadar, svakako posjetite Mimi Gelato.

Mala sladoledarnica u divnom interijeru

Mimi Gelato je nova sladoledarnica koja se nalazi tik do zadarskog Foruma. Smještena u lijepo uređen prostor, nudi veliki izbor različitih okusa sladoleda te nekoliko vrsta korneta koje u slastičarnici proizvode sami. Vlasnici Mate Lisica i Petra Modrić htjeli su da ima bude zvučno, ne obazirući se na lokaciju, a obzirom da prodaju sladolede pripremljene po talijanskoj recepturi, nastalo je ime Mimi Gelato.

Za interijer, koji vas naprosto ‘vuče’ da u njemu fotkate svoj sladoled i objavite ga na društvenim mrežama, zaslužan je Moped studio. U njemu prevladavaju motivi biljaka i lišća jer se koncept sladoledarnice zasniva na veganskim sladoledima. Kako bi malo podignuli to zelenilo, ubačena je roza boja koja odlično odgovara uz šarenilo raznovrsnih sladoleda. Mimi Gelato ima i terasu koja se nalazi uz more – idealno mjesto za popiti kavu i uživati u ukusnom sladoledu!

Veganski sladoledi pripremljeni po talijanskoj recepturi

Veganski sladoledi u Mimi Gelatu rade se od prirodnog voća, na bazi su maslinovog ulja i miješaju se s vodom. Ne sadrže mlijeko, laktozu, gluten i alergene. U ponudi su i premium sladoledi sa stopostotnim udiom dodataka od kojih su napravljeni, poput pistacija i lješnjaka, a okusi su puniji i kremastiji. Sladoledi se proizvode u prostoriji iza slastičarnice tako su uvijek svježi i nikad stariji od par dana, a možete birati između 32 različita okusa. U slastičarnici sami proizvode i kornete – klasične te u obliku košarice u raznim bojama. Osim sladoleda, u ponudi su i voćni kupovi, Čokoladna bomba, Tartuf kup, Golden kup, Plazma kup te m&m kup.

Mimi Gelato otvoren je svaki dan, od 9 do 23 sata, na adresi ulica Mihovila Pavlinovića 12.

Foto: Mimi Gelato

1