Zadar ima jedan originalan pizza i pasta bar koji ne smijete zaobići

Zadar ima jedan originalan pizza i pasta
bar koji ne smijete zaobići

Kako od mnogima omiljenih pizze i paste napraviti pravi gastro doživljaj otkrili smo u Zadru.

Ova naizgled jednostavna jela ponuditi u konceptu fine dining restorana, bila je želja, ali i izazov vlasniku koji ne krije svoju strast prema gastronomiji i ugostiteljstvu. Interijer, meni, osoblje – sve je baš kako treba kada dođete u Congo pizza/pasta.

KVALITETA NA PRVOM MJESTU

Vizija i misija Congo brenda je osigurati visoku i konstantnu kvalitetu, stoga ne čudi da su sva jela pripremljena od pomno biranih namirnica, spajajući najbolje iz Italije i Hrvatske.

Lokalne namirnice združene su s tjesteninom Pata di Martino koja spada u sam vrh svjetskih pasti tj. raviolima Giovanni Rana, pružajući baš svakom gostu priliku za uživanjem u sasvim novim, bogatim okusima pašti, njoka i raviola.

Od jadranske kozice, priprema se temeljac morskim jelima, morski plodovi su svježi i iz Jadrana, dok je povrće isključivo proizvod lokalnih obiteljskih gospodarstava. Pizza gurmani uživat će u originalnoj pizza napoletani koja se priprema po izvornoj recepturi.

Umijeće izrade pizze napoletane nalazi se na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine. Tijesto se priprema od posebnog brašna i kvasca, soli i vode, a mijesi se isključivo rukama.

Prozračno i lagana pizza napoletana, nikad nije deblja od 3 milimetra. Kao kraljica menija pokazala se ona nadjevena pestom od pistacija, Fior di latteom, mortadellom od vepra s tartufima, prženim pistacijom, ekstra djevičanskim maslinovim uljem, parmezanom i svježim bosiljkom.

DESERTI I VINO

Congo je mjesto druženja i uživanja u gastronomiji, a u skladu s tim kreirana je i karta s pićima. Bilo da preferirate hrvatska vina ili možda različite koktele, gastronomski užitak osim s pićem, svakako nadopunite desertom.

Nas je oduševio Fior di Limoni, koji je kao i ostali pripremljen u Congo vlastitoj proizvodnji, a čini ga lagana krema bavaroise au lemon gurd, mozzarella i vanilija s Madagaskara te domaći gradle od badema.

GASTROTAINMENT

Priču ovog mjesta u Zadru zaokružuje gastrotainment koncept, koji spaja gastronomiju i glazbu uživo, što subotom uživaju svi oni koji na vrijeme rezerviraju svoje mjesto u Congo pizza/pasta.

Bolja pozivnica vam ne treba, a više informacija o događanjima i aktualnostima potražite na njihovom Facebook i Instagram profilu.

Link Facebook: https://www.facebook.com/congopizza/

Link Instagram: https://www.instagram.com/congopizza

Foto: Luka Gerlanc

Učitati još
Zatvori