Začini u službi najljepših boja za pisanice ovog Uskrsa

Začini u službi najljepših boja
za pisanice ovog Uskrsa

Uskrs je nezamisliv bez bojanja pisanica. Baš zato na svačijim stolovima možemo vidjeti maštovite pisanice koje su obojane svim mogućim bojama, glitterom, pa i lakovima za nokte. Međutim, uz prirodne boje poput onih koje možemo dobiti iz začina, možete biti kreativni, ekološki savjesni i zdravi jer takve boje nisu otrovne. Stoga svoje pisanice u konačnici možete bez problema i pojesti. To je posebno korisno sada kada je idealno vrijeme za štednju namirnica, stoga je ovo odlična vijest za sve nas. Prirodne boje za pisanice mogli biste pronaći i u vlastitoj kuhinji, a ako vam slučajno nedostaje koja boja, bez problema ju možete naručiti iz Harrisa Spice Storea, koji je ovih dana na svojim društvenim mrežama predstavio začine s izraženim pigmentima za bojanje pisanica.

Bojanje pisanica začinima

Uz Harissine začine u prahu s izraženim pigmentima, poput kurkume, cikle, maline, špinata, aronije ili poriluka, možete bez problema obojati pisanice, a nabaviti ih možete online ili u poslovnici u Šubićevoj 64, koja radi od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati te subotom od 9 do 15 sati.

https://www.instagram.com/p/B-eQXhdp5TC/?utm_source=ig_web_copy_link

Kako bojati pisanice začinima?

Kako biste obojali svoje pisanice, stavite nekoliko žličica začina po izboru u vodu u kojoj se kuhaju jaja. Ostavite sve skupa da krčka na vatri nekih tridesetak minuta. Nakon što ih maknete s vatre ostavite jaja da se i dalje namaču u vodi sa začinom, sve dok ne dobijete nijansu koju želite, a onda ih izvadite van. Pritom nemojte zaboraviti nositi rukavice kako vam i prsti ne bi ostali obojani. Ako se osjećate kreativno uvijek možete kombinirati više različitih začina pa vidjeti što će ispasti. Važno je da se zabavite i uživate u procesu.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori