YumYum Paradise: Blagdanska orah torta bez brašna i šećera
YumYum Paradise: Blagdanska orah torta bez brašna i šećera

YumYum Paradise: Blagdanska orah torta
bez brašna i šećera

Kad pročitate “bez brašna i šećera” vjerojatno prvo pomislite na nešto manje ukusno i zanimljivo, ali vjerujte mi ova torta nije takva! Baš naprotiv, odlična je! Mljeveni orasi su u službi brašna, a datulje umjesto šećera. Radim je više puta godišnje za razne prigode i svi su uvijek oduševljeni ovom tortom tako da probajte, nećete požaliti. 🙂

Recept za orah tortu

Sastojci:

  • 180 g datulja bez koštica
  • 300 ml mlijeka
  • 250 g mljevenih oraha
  • 2 žlice kakao praha
  • 2 jaja
  • 60 g maslaca
  • 1 žličica arome vanilije
  • 7 g praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 150 g tamne čokolade

Priprema:

  • Datulje kuhajte u mlijeku 5-10 minuta na laganoj vatri dok ne omekšaju pa im dodajte maslac da se rastopi.
  • Sada datulje s mlijekom uz ostale sastojke stavite u multipraktik i izradite do glatke kreme.
  • Prebacite smjesu u kalup za tortu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.
  • Prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite orasima.

-savjeti-

  • Ako nemate multipraktik/sjeckalicu, smjesu možete napraviti i u blenderu ili štapnim mikserom.
  • Ja sam koristila kalup promjera 20cm, ali možete slobodno i veći (torta će biti malo niža).
  • Dok topite čokoladu na pari možete dodati i žlicu ulja.
Orah Torta

Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Bruna Vučak

Učitati još
Zatvori