Omiljena slastičarnica ima najoriginalniji kolač – u obliku šibenske katedrale

Omiljena slastičarnica ima najoriginalniji kolač – u obliku šibenske katedrale

Jedan od najfotogeničnijih Instagram profila vezanih za Šibenik sigurno je onaj slastičarnice Yum Pastry Shop u samom centru grada. Interijer slastičarnice uređen u shabby chic stilu svijetlih boja i preslatkih detalja privući će vas na prvi pogled, jednako kao i kolači koji će vas na prvu osvojiti izgledom, a zatim i okusom.

Najveća senzacija ljetne sezone Yum Pastry Shopa svakako je kolač u obliku šibenske katedrale! Jednako kao što spektakularno izgleda, spektakularno je fin i iznutra, a donosi kombinaciju Namelake od mliječne čokolade, moussea od lavande i bijele čokolade, confita od šumskog voća i biskvita od pistacija i maslinovog ulja.

Slastičarnicu Yum je prije dvije godine otvorila Antonia Drezga, a vrlo brzo postala je omiljena slatka adresa u Šibeniku koju morate posjetiti ako vas put nanese u ovaj dalmatinski grad. Antonia je kreativna pastry chefica koja recepte smišljava sama, a svaki je kolač napravljen od potpuno izvornih namirnica, prirodnih sastojaka i boja.

Ljubav prema slasticama je prisutna već godinama, osobito prema modernom pristupu izrade. Budući da sam rođena u Šibeniku, velika mi je želja bila podijeliti svoju ljubav i strast s gradom s kojim živim i kojem pripadam. Obzirom da sam samouka i iza sebe nemam slastičarsku i kulinarsku profesionalnu podlogu, sve sam recepte osmišljavala testirajući okuse i probavajući razno razne kombinacije, ispričala nam je Antonia.

Fini deserti neobičnih okusa

Inspiraciju za nove deserte i neobične okuse Antonia pronalazi u svemu oko nas pa vas svakih par mjeseci u vitrini čekaju neki potpuno novi deserti. U ponudi Yum trenutno ima 8 vrsta kolača, od kojih je najprodavaniji onaj u obliku šibenske kape, najpoznatijeg tradicionalnog šibenskog suvenira.

Tu su još i mousse od mliječne čokolade s kremom od karamele, pastom od kikirikija, gelom od marakuje i čokoladnim biskvitom; namelaka od kokosa s confitom od jagode, kremom od ruže, krokantom i biskvitom od badema; čoko tart, creme brulee od batata i limuna, confit od šljive, krema od bijele čokolade i naranče; cremeux od tamne čokolade i jogurta s džemom od rajčice, šljive i jabuke, tart s frangipane biskvitom i komadićima jabuke; mousse od lješnjaka s confitom od breskve i marelice, karamelom s maslinovim uljem i biskvitom s makom; tiramisu u čašici i raw cheesecake.

U Yum možete navratiti i na kavu, prirodne sokove, homemade ledeni čaj od breskve, marelice i jagode te na francusku inačicu madeleines – kolač od badema i voća, a čekaju vas i već pakirani keksići s ganacheom od tamne čokolade i talijanski cantuccini.

Cijene kolača kreću se od 22 do 24 kune. Ponude i izbor kolača mijenjaju se s vremenom tako da za sve ljubitelje slatkoga stižu novi okusi na tanjuru.

Yum Pastry Shop nalazi se na adresi Božidara Petranovića 8. Od ponedjeljka do subote na kolače možete doći od 8 do 22, a nedjeljom i praznicima Antonia vas čeka od 9-14 sati. Sve novosti možete pratiti na Instagram profilu slastičarnice.

Foto: Yum Pastry Shop

Učitati još
Zatvori