Čeka nas uzbudljiva gastro jesen: U Petrinjskoj se otvara YEZI, moderna azijska čajana
Čeka nas uzbudljiva gastro jesen: U Petrinjskoj se otvara YEZI, moderna azijska čajana

Čeka nas uzbudljiva gastro jesen: U Petrinjskoj se otvara YEZI, moderna azijska čajana

Pripremite se krenuti na kulinarsko putovanje kakvo do sada nije bilo u Zagrebu jer se YEZI Zagreb, restoran s 100 mjesta uključujući i vanjsku terasu, sprema otvoriti svoja vrata ove jeseni. Smješten je u novom zagrebačkom hotelu koji uskoro otvara svoja vrata, u art’otelu Zagreb. YEZI će svojim gostima ponuditi jedinstveno iskustvo uživanja u hrani i piću koje spaja umjetnost dim suma, miksologije, vrhunskih europskih slastica i najboljih svjetskih čajeva.

YEZI Zagreb će se nalaziti u sklopu art’otela Zagreb, u Petrinjskoj ulici 7, s ulazom iz Amruševe ulice (Amruševa 4), čime će dodatno istaknuti privlačnost hotela kao središta kulture, umjetnosti i kulinarske izvrsnosti. Vlasnici ukazuju kako će restoran će biti dokaz predanosti hotela da gostima pruži odvažna i nezaboravna iskustva i nedvojbeno će postati omiljena destinacija za ljubitelje hrane u gradu.

Što nas očekuje na jelovniku?

Jelovnik YEZI-ja se može pohvaliti velikim izborom dim suma. Od posebnog dim suma od pečenih gljiva, yuzua, tartufa, preko dim suma od bijelog mesa grdobine s yuzu preljevom do ljutog woka od kozica s čili grahom i zelenim grahom kuhanih u woku, YEZI ponuda hrane pripremljene na pari, pečene, na žaru i pržene obećava da će sve biti praznik za sva osjetila. Osim toga, YEZI će imati u jelovniku i zanimljivu ponudu glavnih jela, uključujući jela od patke, ribe i rezanaca, osiguravajući impresivan izbor koji će zadovoljiti svako nepce. Gastro ponuda će biti nadopunjena i bogatim izborom s preko 20 vrsta najkvalitetnijih čajeva na svijetu.

“Oduševljeni smo što možemo YEZI Zagreb predstaviti živahnoj kulinarskoj sceni ovog prekrasnog grada”, rekao je Reli Slonim, izvršni direktor Arena Hospitality Group. “S glavnim kuharom Wernerom Seebachom i timom talentiranih kuhara, uvjereni smo da će YEZI postati restoran zbog kojih će mnogi i doći u Zagreb, nudeći jedinstveno iskustvo objedovanja koje prikazuje najbolje od moderne panazijske kuhinje na način jedinstven za Hrvatsku.”

Moderna kuća čaja

Pod vodstvom kuhara Wernera Seebacha, YEZI ima za cilj uhvatiti bit modernog Tea Housea, stvarajući živahnu atmosferu u kojoj se gosti mogu prepustiti okusima i pričama moderne azijske kuhinje dok uživaju u društvu prijatelja i obitelji. Crpeći inspiraciju iz tradicionalnog azijskog stila čajane s neformalnim jelom, pićem i druženjem, YEZI poziva posjetitelje da otkriju opušteno iskustvo vrhunske kuhinje koje će biti kao nijedno do sada uz bogat izbor jela, slastica, čaja, koktela i mnogih vrsta ostalog pića.

Čaj je neraskidivo povezan s kulinarskom tradicijom dim suma tipičnom za azijske čajane. Od nježno parfimiranih bijelih čajeva i složenih biljnih okusa do zadimljeno pečenih oolonga, YEZI će biti poznat po najkvalitetnijim čajevima na svijetu, koji dolaze s obrtničkih farmi u Tajvanu, Kini i Japanu. Svi će se čajevi posluživati u čajnicima i ramekinu ručno izrađenim u Tajvanu. Zapakirani YEZI čajevi također će biti dostupni za ponijeti s YEZI-jevog pulta kako bi gosti iskustvo ponijeli kući, kao i deserte koji su u ponudi.

Gastro profesionalci

Talentiranom kulinarskom timu se pridružuje i Executive Chef  & Group Executive Chef Dino Knežević, koji će biti dio gastro profesionalaca, u kojem je i jedan od najiskusnijih dim sum chefova Tian Hau Low. Dobitnik Gault & Millau nagrade za mladi talent 2021. godine, Executive Chef  & Group Executive Chef Dino Knežević je iskustvo stekao u restoranu Nobilion u sklopu hotela Ikador, restoranu Tač i nedavno u restoranu Palace Elizabeth hotela na Hvaru.

“Veselim se što ću ispuniti gastronomske ambicije za YEZI i biti dio tima jednog od najočekivanijih restorana u Zagrebu ove godine. Uzbudljivo je razvijati koncept koji je moderan zaokret u tradiciji, kulturi i proizvodima, što rezultira osebujnom ponudom za glavni grad”, izjavio je Dino Knežević.

Inovativna miksologija

Kulinarska avantura u YEZI-ju ne prestaje s hranom i čajem. Restoran će također sadržavati kreativni meni koktela koji spaja složene profile okusa YEZI čajeva, nudeći divne zaokrete klasičnih pića. Uronite u svijet inovativne miksologije koja savršeno nadopunjuje okuse YEZI kuhinje. Odvojeni bar će nuditi kompletnu ponudu pića, te ponudu za bar iz YEZI jelovnika za uparivanje s pićima. Više informacije možete doznati i na njihovom Instagram profilu.

 

Foto: YEZI

Učitati još
Zatvori