Wine & Walk festival Zagreb Underground: Tunel Grič će se na tri dana pretvoriti u najveći vinski podrum u Hrvatskoj
Wine & Walk festival Zagreb Underground: Tunel Grič će se na tri dana pretvoriti u najveći vinski podrum u Hrvatskoj

Wine & Walk festival Zagreb Underground: Tunel Grič će se na tri dana pretvoriti u najveći vinski podrum u Hrvatskoj

Zagreb će u travnju postati prvi grad u Hrvatskoj u kojem će se održati Wine & Walk festival Zagreb Underground i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79 godina. Radi se o tunelu Grič dugom 350 metara i otvorenom za javnost 2016. godine, a u kojem se održavaju povremene manifestacije poput Polarnog sna za vrijeme Adventa. Ipak ovakve gastro-enološke manifestacije, s degustacijama vina i delicija najboljih hrvatskih proizvođača, još u njemu nije bilo.

Wine & Walk festival Zagreb Underground: Prvi gastro-enološki festival pod zemljom

Idejna začetnica Zagreb Undergrounda je mlada poduzetnica Paula Kovačić, koja je obilazeći i radeći po svijetu, vidjela slična iskustva pa se na nagovor obitelji odlučila vratiti u Hrvatsku i pokrenuti svoj posao. „Svugdje je lijepo ali doma je najljepše pa sam se vratila jer vidim ovdje svoju budućnost. Volim putovanja, biti kreativna i maštati pa sam prvo pokrenula portal Adria.fun, a zatim je kao nadogradnja nastala ideja i o vlastitom originalnom brandu tematskih festivala kojeg sam nazvala Underground Adria. U sklopu toga organiziram i moj prvijenac u tunelu Grič“…. uzbuđeno i iskreno priča simpatična Paula pokazujući nam fotografije sa slične priredbe koja se održava već 15 godina u nedalekom Kranju u Sloveniji.

Prvi Zagreb Underground posvećen je hrvatskim vinskim regijama te će tunel Grič tako i biti uređen vizualno i svjetlosno, a kroz njega će se posjetitelji kretati isključivo jednosmjerno od Mesničke prema Radićevoj ulici.

Vinski festival Zagreb Underground Tunel Grič

Najveći vinski podrum u Hrvatskoj, na 3000 m2, bit će otvoren od 12. do 14. travnja

Svi ste pozvani! Imamo već potvrđen dolazak najboljih vinara iz Slavonije, Bregovite Hrvatske, Istre i Primorja te Dalmacije i Hercegovine, a ostalo je još slobodno tek nekoliko štandova pa pozivam sve zainteresirane da nam se jave dok još ima mjesta“ kaže Paula sa smiješkom na licu dok naglašava da će se Zagreb Underground održati od petka 12. do nedjelje 14. travnja u vremenu od 15 do 22 sata.

Zanimljivo je da će se u tunel Grič ulaziti samo s kupljenim ulaznicama isključivo na točno vrijeme kako bi se izbjegla gužva. „Da, to je novost koja će svima osigurati ugodnu atmosferu. Ulaznice se od danas prodaju online preko sustava Eventim te na njihovim prodajnim mjestima i to u ograničenoj količini, jer želimo da svi imaju pun komfor dok se opušteno zabavljaju prolazeći pored štandova na kojima ih očekuje ponuda i degustacije više od 200 hrvatskih vina te ukusne gastronomske delicije hrvatskih OPG-ova“ kaže Paula.

Vinski festival Zagreb Underground Tunel Grič

Podzemna šetnja s čašom vina u ruci

Bit će tu i drugih popratnih događanja, poput izložbe vinarstva budućnosti na način kako je vidi umjetna inteligencija, zabavni selfie kutak, nagradne igre i pokoje iznenađenje…. a na središnjem trgu najvećeg vinskog podruma u Hrvatskoj u tunelu Grič i pozornica na kojoj će nastupati glazbenici i zabavljači.

U cijenu ulaznice, osim degustacija vina i delicija te porcije zabave, uključena je i originalna Zagreb Underground vinska čaša, a dio prihoda od ulaznica izdvojit će se i u humanitarne svrhe. „Tako će svima ostati i lijepa uspomena na ovaj prvi podzemni gastro-enološki festival, za koji se nadam da će postati tradicionalan, ne samo u Zagrebu već i u nekim drugim gradovima u Hrvatskoj“ za kraj je istaknula novopečena poduzetnica.

Foto: Adria.fun, Unsplash

Učitati još
Zatvori