“Wine & Friends”: Kulinarsko-vinsko događanje koje spaja ljepotu života i uživanje u trenutku

Marina Martinis Marchi

Martinis Marchi šestu godinu zaredom oduševio ljepotom, čarobnom atmosferom, vrhunskim vinima, gastronomijom i emocijom koju poklanja posjetiteljima i suradnicima okupljenim na druženju „Wine & Friends”. U prekrasnom ambijentu jedinstvenog imanja na Jadranu, Martinis Marchi baštinskog hotela, marine i restorana smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, već šestu godinu zaredom održava se „Wine & Friends” – kulinarsko-vinsko događanje u kojem se uživa u gastronomskim delicijama, probranim vinima i ljepotama netaknute prirode otoka Šolte.

Imanje koje vodi u svijet harmonije i mira

Martinis Marchi jedinstveno je imanje na Jadranu jer vas već prilikom dolaska vodi u drugačiji, pomalo zaboravljeni svijet harmonije, mira i uživanja. Obuhvaća prekrasan baštinski dvorac star 300 godina pretvoren u luksuzni boutique hotel od 7 prostranih apartmana, od kojih svaki pruža autentičan doživljaj, tu je mediteranski restoran na otvorenom s pogledom na more te marinu koja je proglašena najboljom malom marinom Hrvatskoj ove godine. O snazi ovog koncepta govori i respektabilna lista partnera koji su osobno sudjelovali na šestom događanju, za koji se mjesecima traži karta više, kako u inozemstvu tako i među domaćim ljubiteljima visoke gastronomije. Sve je to Martinis Marchi – „Wine tasting & Gala Dinner”.

Princ Félix od Luksemburga

Iskustvo koje spaja ljepotu života, prirodu i uživanje u trenutku

Domaćin ovog impresivnog događanja bio je vlasnik hotela Martinis Marchi, gospodin Felix Lademacher, zajedno sa prokuristom gospodinom Ivanom Kuretom. Želja je tima stvaranje jedinstvenih i autentičnih doživljaja, iskustava koja stapaju ljepotu života, uživanje u trenutku i netaknutoj prirodi koja nas okružuje. Iz te se želje rodila ideja za ovakvo događanje u kojem uživaju svi ljubitelji pomalo hedonističkog mediteranskog života, bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolaze. Upravo su takvi i gosti baštinskog hotela, restorana i marine.

Vlasnik hotela Martinis Marchi Felix Lademacher, s lijeve strane Toni Miloš, s desne strane Ivan Kuret

Prezentacija vina u 300 godina starom dvorcu

Birane vinske kuće, partneri ove godine su bile: Korta Katarina, Krauthaker, Kozlović i Kalebić te inozemni vinari Fumanelli, Château les Crostes i vinarija Schunck, a dan je započeo specijalnim dočekom u marini sa šampanjcem G. H. Mumm. Vina Château les Crostes predstavio vlasnik je vinarije, princ Félix od Luksemburga. U poslijepodnevnim je satima slijedila prezentacija vina u 300 godina starom dvorcu, a potom i kratak izlet po otoku i predstavljanje vinograda, maslinovog ulja i meda.

Hotel Adriatic Rovinj & Korta Katarina

Ekskluzivna večera u sedam slijedova kao vrhunac događanja

Događanje je zaokružila ekskluzivna večera u sedam slijedova koncipirana na način da svako jelo potpisuje chef iz grupacije Stories, jedinstvenih luksuznih hotela na Jadranu. Ove godine s timom Martinis Marchi hotela, koji predvodi f&b manager Toni Miloš bili su chefovi hotela: Pucić Palace Hotel, Meneghetti Wine Hotel & Winery, San Rocco, Bastion Zadar Hotel i chef hotela Adriatic u Rovinju.

Bastion Zadar Hotel&Krauthaker

Impresivan jelovnik

Potrebno je istaknuti da je posebnost restorana Martinis Marchi i jedinstveni meni koji objedinjuje jela iz vremena osnivača, grofova Martinis Marchi.

Piće dobrodošlice: šampanjac G. H. Mumm Grand Cordon
Zalogaj dobrodošlice: hotel Martinis Marchi, chefovi Karlo Bulić i Alen Mančev, Pošip 2018.Vinarija Kalebić.

Hladno predjelo: The Pucić Palace, Jakopska kapica, chef Dino Jovanoski, Merlot Cabernet Rosé 2018.Vinarija Schunck, Njemačka.
Toplo predjelo: Hotel Bastion , Kualjska hobotnica, chef Ivan Turković, Graševina Mitrovac 2017. Vinarija Krauthaker.

Glavno riblje jelo: Hotel Adriatic, A family reunion, chef Nikola Hrelja, Pošip 2017. Vinarija Korta Katarina.

Glavno mesno jelo: hotel San Rocco, Terina od janjetine, chef Teo Fernetich, Amarone 2015.Vinarija Fumanelli, Italija.

Desert: Meneghetti Wine Hotel&Winery, Kruška lijepe Helene, Pastry chef Dragana Kovačević, Muškat Momjanski 2018 Vinarija Kozlović

Selekcija hrvatskih sireva, Rouge Couvee Prestige 2016 Chateau les Crostes, Francuska

Selekcija sireva&Chateau Les Crostes

Foto: Martinis Marchi

0