Najvažnija imena svjetske gastronomske scene dolaze u Rovinj na Weekend Food Festival

Najvažnija imena svjetske gastronomske scene dolaze u Rovinj na Weekend Food Festival

Weekend Food Festival, jedinstven edukativno-hedonistički događaj, konačno se ove godine vraća i to u velikom stilu. Kao najoriginalniji i najatraktivniji festival ove vrste u Hrvatskoj, svoja će vrata otvoriti u živopisnom Rovinju. U samom srcu grada, u prostoru Stare tvornice duhana u trajanju od četiri dana, od 5. do 8. svibnja 2022., okupit će se najbolji od najboljih. Dolaze najznačajniji profesionalci sa svjetske i regionalne kulinarske i enogastro scene, što ovaj događaj zasigurno čini najznačajnijim i najekskluzivnijim na ovim prostorima.

Weekend Food Festival

Zvučna imena iz Hrvatske i svijeta podijelit će svoja znanja, iskustva, strast i entuzijazam s kolegama profesionalcima, ugostiteljima, vinarima, enolozima, maslinarima, enogastro stručnjacima, foodijima i svim gastrofilima željnih novih otkrića i saznanja. Brojni paneli, masterclassovi te popratni događaji prilika su osim za osobni i profesionalni razvoj i za razmjenu ideja i otvaranje nekih novih vidika i poslovnih prilika. Gala večere, izvrsna vina, hrana i glazba spoj su koji garantira da će Weekend Food Festival biti mjesto dobrih, pozitivnih i nadahnjujućih doživljaja i vibracija.  

Rasmus Munk, Alchemist, foto: Jon Angelo

U Rovinj stižu neka od najimpresivnijih svjetskih imena i zvijezda kao što su: chef Rasmus Munk iz danskog Alchemista, restorana koji ima 2 Michelinove zvjezdice i koji je među najboljim restoranima na svijetu, a OAD ga je proglasio najboljim restoranom u Europi 2021. godinu. Zatim Sergey i Ivan Berezutskiy iz moskovskog Twins Gardena s 2 Michelinove zvjezdice. Tu je i najbolja chefica svijeta 2017. godine, Ana Roš čiji restoran Hiša Franko iz Kobarida u Sloveniji također ponosno nosi 2 Michelinove zvjezdice. 

Ana Roš, Hiša Franko, foto: Suzan Gabrijan
Sergey i Ivan Berezutskiy, Twins Garden

Imena ostalih velikih chefova koji dolaze otkrit ćemo vrlo brzo, no osim njih na festival dolaze i vrhunski slastičari te etablirani svjetski hotelski i restoranski manageri. Svim će događanjima na festivalu prisustvovati i creme de la creme gastro i lifestyle novinarstva iz cijelog svijeta. Jedinstvena je to prilika za sve ljubitelje gastronomije da na jednom mjestu kušaju najbolje svjetske kuhinje kao i hrvatske proizvode i vina.

Early bird ulaznice za Weekend Food Festival već su u prodaji, a možete ih kupiti na weekendfoodfestival.com. Novosti o ovom najvećem gastronomskom događaju pratite na Facebooku i na Instagramu.


Foto: PR

Učitati još
Zatvori