#WeLoveLocal recept: Rainbow palačinke

#WeLoveLocal recept: Rainbow palačinke

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Anita Vukušić sa svojom kćeri Gitom (Mini Chef by Sport Educa).

Pravi je trenutak da se ponašamo odgovorno, kako zbog sebe tako i zbog drugih. Ostani doma. U periodu kada je cijeli svijet u svojim kućama, kada ekonomija strmoglavo pada i kada imamo vremena biti kreativni, želja nam je podržati lokalne proizvođače te ponuditi zabavno edukativan sadržaj kako bi život u izolaciji bio što normalniji.

Sport Educa je pokrenula virtualni kanal kuhanja u kojem sudjeluje cijela obitelj pod nazivom Mini Chef. Dojučerašnje radionice na kojima sudjeluje veliki broj djece zamjenili smo internetom pa zgodne ideje, fotografije i video uratke možete potražiti na stranicama Mini Chef by Sport Educa.

Anita Vukušić s kćeri Gitom

Palačinke su nutritivno bogata hrana pa su odličan izbor za svaki obrok: za doručak uz voće i fine marmelade, za ručak punjene špinatom i sirom, za desert s čokoladom i bademima ili sladoledom itd.

Na veselje najmlađih donosimo vam ideju ‘rainbow palačinki’ – šarene palačinke prelivene medom iz OPG Barać koji svoj med dostavlja besplatno.

Sastojci za palačinke:

500 ml mlijeka

250 g brašna

2 jaja

prstohvat soli

maslac za pečenje

Postupak:

  1. Jaja lagano izmješajte, dodajte brašno, mlijeko i prstohvat soli. Napravite kompaktnu pjenastu smjesu.
  2. Smjesu podjelite na jednake djelove u četiri posude.
  3. U prvu posudu dodajte naribanu koricu limuna i dobro izmješajte. Domaći limun nabavili smo iz Rougemarina koji nam je dostavljen isti dan.
  4. U drugu posudu dodajte kakao ili rastopljenu tamnu čokoladu.
  5. U treću smjesu dodajte špinat kojeg ste prethodno izmiksali u blenderu. Također smo uspjeli nabaviti domaći mladi špinat od Rougemarina.
  6. U posljednju smjesu dodajte maline koje ste također usitnili u blenderu. Možete koristiti i smrznute.

Ispecite palačinke i složite ih jednu na drugu na tanjur. Palačinke pecite 2-3 puta deblje nego obično. Ukrasite ih prema želji.

Palačinke za prste polizati su gotove za čas, a u njima će uživati cijela obitelj. Mi smo naše prelili medom, posuli orasima i bademima te ukrasili malinama i borovnicama.

Foto: Mini Chef by Sport Educa

Učitati još
Zatvori