Vinska escape room degustacija je super ideja za jednodnevni izlet u Istri

Ako ste ikada probali riješiti escape room misteriju, znate kako to nekada zna biti teško te kako zahtjeva potpunu koncentraciju. Sada zamislite da je u cijelu priču uključeno i vino. Ekipa iz vinarije Matošević prva je došla na inovativnu ideju avanturističkog načina kušanja vina pod nazivom “Wine Cellar Escape” koja će oduševiti mlađe, a i one malo starije ljubitelje dobre kapljice.

Degustacija kakvu sigurno niste iskusili

Escape room igre postale su u kratkom roku jako popularne zato što su zanimljive, izazovne i igraju se u grupama što je uvijek zabavno. Degustacije su, s druge strane, nešto gdje imate priliku naučiti više o vinu i probati ono najbolje što se može naći u podrumu. Na sreću svih ljubitelja escape room avantura i ljubitelja vina, ekipa Vina Matošević uspjela je na ovaj način kušanje vina pretvoriti u pravu pustolovinu.

Prema reakcijama gostiju, ispalo je ovo kao idealna ideja za jednodnevni izlet u Istri: “Došlo nam je jedno društvo iz Zagreba. Skupili su se, sjeli u auto, rezervirali termin i došli na izlet. Kod nas su odigrali Wine Cellar Escape, otišli na ručak i proveli cijeli dan u Istri. Poslije su nam se javili, zahvalili i rekli da uskoro šalju frendove koji misle da će sigurno riješiti zadatke”, navodi Valentina Babić, članica ekipe Vina Matošević koja je ujedno igru i osmislila. 

Kako to izgleda i kako rezervirati? 

Sve započinje pričom o vinariji u kojoj se nalaze ključne informacije potrebne za rješavanje zadataka te točenjem prvog od ukupno tri vina za ‘bonus’ zadatak. Nakon obilaska podruma slijede zadaci, skupljanje predmeta, igara i nagrada za one koji uspješno pronađu rješenje. Rezervirati se može preko Facebook i Instagram profila vinarije Matošević, te putem e-maila: office@matosevic.com ili pozivom na broj: 052/448-558, a cijela priča izgleda ovako: 

  • Osmišljeno je za tim od 2 do 5 osoba 
  • Igra se sastoji od uvoda, obilaska vinarije, degustacije, zadataka i skupljanja predmeta 
  • Najzabavniji način za osvojiti odlično vino 
  • Avanturistički oblik degustacije vina 

Misliš da ćeš jednostavno pronaći izlaz? Možda hoćeš, a možda će zapravo veći problem biti u tome što uopće nećeš htjeti izaći iz podruma. 

Foto: Unsplash, Vinarija Matošević

0