Lijepo, fino, lokalno, tradicionalno: Da možemo, odmah bismo preselili u ovu toskansku vilu
Lijepo, fino, lokalno, tradicionalno: Da možemo, odmah bismo preselili u ovu toskansku vilu

Lijepo, fino, lokalno, tradicionalno: Da možemo, odmah bismo preselili u ovu toskansku vilu

Kada stignete u Villu di Piazzano, doživjet ćete toplu talijansku dobrodošlicu zbog koje se posjetitelji osjećaju kao kod kuće više od 500 godina… Čini se da vrijeme ovdje teče sporije dopuštajući vam da svaki dan provedete točno onako kako želite – odlutate iz svoje mirne sobe do bazena okupanog suncem. Ili zgrabite bicikl i krenete na neki od brojnih toskanskih brežuljaka. Kad osjetite glad, sjednite na lokalnu talijansku gozbu u restoranu za koju se povrće bere svježe iz hotelskog vrta.

Villa di Piazzano
Villa di Piazzano

Luksuzni boutique hotel

Kako piše Michelin guide, crta razdvajanja između Toskane i Umbrije doslovno prolazi kroz hotel, što znači da umjesto da predstavlja neke bitne karakteristike jedne ili druge regije, slobodan je jednostavno biti ono što jest! A ono što jest, bilo toskanski ili umbrijski, izvanredan je hotel, vila iz doba renesanse koja je proširena na 31 sobu i apartman i pretvorena u luksuzni boutique hotel.

Iako se nalazi na samo desetak minuta vožnje od Cortone, neposredna okolica ove vile je zaštićeni prirodni rezervat, što ovom nekadašnjem lovačkom dvorcu daje poseban šarm. Naime, ovo povijesno imanje izvorno je bilo lovačka kuća kardinala Passerinija, miljenika Medicijevih. Iako je danas funkcionalno moderna, boravak u  Villi di Piazzano još uvijek je povratak u 15. stoljeće. Detalji iz tog razdoblja još uvijek su posvuda vidljivi. U 30 romantičnih soba podovi imaju tradicionalne pločice, a nadstrešnice i stropovi od drvenih greda stari su stoljećima.

Najsvježiji lokalni proizvodi na stolu 

Odmor u ovom šik smještaju je čisto uživanje: svaki dan tu je obilan bife doručak s domaćim pecivima i lokalnim delicijama, u vrtu je lijep bazen s pogledom na ruralnu okolicu, tu je fantastičan bistro, prekrasan vinski podrum gdje se redovito održavaju degustacije i restoran L’Antica Casina di Caccia koji preporučuje Michelin. U restoran možete doći i ako ne spavate u vili, što toplo preporučujemo, jer nudi toskanska jela i domaću tjesteninu pripremljenu isključivo od najsvježijih lokalnih proizvoda, poput svježih raviola s plavim sirom, vrtnim povrćem i kruškama te kotleta na žaru s dolceforte umakom. Ovdje možete doći i na tečaj kuhanja koji je dostupan nekoliko dana u tjednu.

Učitati još
Zatvori