Večera Pod Zidom uz Roxanich vina

Večera Pod Zidom uz Roxanich vina

Kamenice

Kamenice

Prošlog smo tjedna, baš na Dan žena, imali priliku probati što se novo kuha u bistrou Pod Zidom. Poseban gost večeri ovog je puta bio je karizmatični vinar s ružom – Mladen Rožanić. A odabrana vina ROXANICH bila su poslužena s 5 sljedova jela koje su savršeno sljubili chefovi Srđan Ursić i Dominik Letinčić.

Kruška & lješnjak

Kruška & lješnjak

Roxanich vina kao savršena nadopuna meniju

Jela zagonetnih imena kao što su Kruška & Lješnjak ili samo jednostavno Čokolada, služila su se uz vina kao što su Les Bubbles Rose, Mirna, Ines u bijelom, Ines u crvenom i Teran-Re Istrijanac. Posebno nas je oduševio Rižoto s ciklom uparen s vinom Ines u bijelom iz 2010. godine, no rado bismo se vratili i još jednom ponovili sve sljedove.

Rižoto s ciklom

Rižoto s ciklom

Ova večera nije iznimka za bistro & wine bar Pod Zidom. Poznat po svježim namirnicama koje dnevno stižu s Dolca i pripremaju se na kreativne načine, često za goste organizira tematske večeri. Sljedeći na redu je proslavljeni slovenski chef i sommelier Jure Tomič iz Ošterije Debeluh koji će se zagrebačkim gostima predstaviti 15. ožujka u 20 sati.

Janjetina, krumpir i luk

Janjetina, krumpir i luk

Jure Tomič, osim što je jedan je od najboljih chefova u regiji i dugogodišnji predsjednik JRE Slovenije, vlasnik je i nagrada za najboljeg sommeliera Slovenije te svjetskog prvaka u pripremi tjestenine! Njegov restoran nadomak Zagreba, Ošterija Debeluh, godinama je jedan od najboljih restorana Slovenije i regije, a posjećuju ga i mnogi Zagrepčani zbog vrhunske hrane, atmosfere i vinske karte. Jure će pripremiti sedam slijedova, među kojima će biti i neka njegova najpoznatnija autorska jela, a hranu će pratiti vina dvije odlične vinarije, također nedaleko od Zagreba, Vinarije Keltis i Vinarije Dular.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme – sve informacije o rezervacijama nalaze se na Facebook profilu restorana.

Čokolada

Čokolada

pod-zidom-vecera-3

Foto: Julio Frangen

Učitati još
Zatvori