Malo drugačija uskršnja slastica na način Roberta Hromalića i Le Kolača

Boutique slastičarnica Roberta Hromalića, Le Kolač, svoja je vrata otvorila u veljači na adresi Petretićev trg 3. Slastičarnica se nalazi u mirnoj ulici iza Petrove crkve, na mjestu istoimene slastičarnice koja je postojala zadnjih devet godina. Osim novooformljenog tima mladih i perspektivnih ljudi, Le Kolač je promijenio i svoj identitet, no s preuređenjem je zadržao ugodan kvartovski štih koji je često presudan kod otvaranja novih mjesta. “Budući da je Le Kolač bio već prepoznatljivo mjesto stanovnicima ovog kvarta, nisam htio mijenjati ime, već sam ga uklopio u svoj koncept i gostima ponudio nešto novo”, govori nam Robert.

Osim ponude vrhunskih slastica, Le Kolač nudi pogled i u proizvodnju, jer se stol za kojim se neumorno proizvode Robertovi karakteristični duguljasti kolači, nalazi tik do vitrine u kojoj su izloženi. Mala slastičarnica uključuje i mirnu terasu, skrivenu od ulice, u kojoj se sada može uživati ispijajući kavu na suncu.

No, u Le Kolaču, kava nije kava, ako niste probali barem jedan od kolača. Individualno pakirani u duguljasta pakiranja dolaze s okusima lješnjaka, čokolade, cheesecakea, limuna, pite od jabuka i ružičaste Ruby čokolade, a tu su i četiri torte – Čokolada, Lješnjak, Limun i Cheesecake koje se rade po narudžbi. Od samog je otvaranja bilo u planu ponuditi personalizirane i tematske kolače, što sada, povodom Uskrsa, možete i isprobati.

Le Kolač uskršnji pilić

U ponudu je na ograničeno vrijeme, samo do sredine sljedećeg tjedna, dodan jedan tematski kolač, žuti uskršnji pilić, koji bi se mogao isprofilirati kao odličan poklon ovih blagdana. U prepoznatljivom stilu drugih kolača mladog slastičara, ovaj pilić ima “nadogradnju” u obliku očiju i kljuna, a spaja okuse mliječne čokolade, confita od naranče, čokoladnog biskvita i karamelizirane mliječne čokolade. Osvježavajuća naranča u kombinaciji s čokoladom čini ovaj kolač pravim odabirom za proljetne dane.

Osim što se ističe okusima, pilić dolazi i u individualnim tematskim pakiranjima, njih čak šest, pa tako umjesto čokoladnog zeca ove godine definitivno biramo Le Kolač pilića. Osim na adresi Petretićev trg 3, slastičarnicu pronađite i na Facebooku i Instagramu.

Foto: Sanja Jagatić

0