U travnju ćete uživati u okusima francuske i japanske kuhinje

U travnju ćete uživati u okusima
francuske i japanske kuhinje

kuhaona-ožujak

Jedva smo dočekali dolazak proljeća i šarenilo svježeg povrća i voća koje nam pristiže na tržnice. U Kuhaoni u travnju ćete uživati u okusima francuske i japanske kuhinje. Savladat ćete tehnike pripreme francuskih slastica od kuhanog tijesta s prefinim kremama, a za one najmlađe tu je radionica na kojoj će zajedno s jednim roditeljem pripremati jednostavna i fina jela za koja se nadamo da će ući i na obiteljski jelovnik. Krajem mjeseca krenut ćete na putovanje kuhinjama svijeta kako bi pojedine dijelove piletine pripremili s novim okusima.

Odaberite temu, uplatite radionicu i time osigurajte mjesto za nova kulinarska iskustva i druženja.

Teme radionica

05.04.2018. (četvrtak)
FRANCUSKA KUHINJA – Predavač: Sandra Rončević
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Francuska kuhinja je kulinarski klasik. Stoga nemojte propustiti naučiti kako pripremiti neka od poznatih jela francuske kuhinje kao što su Tarte flambée (alzaška pogača), Boeuf Bourguignon (govedina na burgundski) te Galettu od jabuka. Kroz radionicu će vas voditi food blogerica Sandra Rončević.
Cijena radionice: 400,00 kn

07.04.2018. (subota)
MALI I VELIKI KUHAJU ZAJEDNO – Predavač: Marina Sanguinetti
Trajanje radionice: 10.00 – 13.00 sati
Proljetni praznici pravo su vrijeme da roditelji i djeca provedu što više vremena u zajedničkim aktivnostima pa smo vam pripremili radionicu na kojoj će u paru kuhati jedan roditelj i jedno dijete. Na jelovniku će se naći Quesadillas punjene sirom, šunkom i povrćem uz guacamole umak, Pileći lolipopi uz pečeni krumpir, a za desert Brownies s karamel umakom.
Napomena: Radionica je primjerena za djecu uzrasta 10+ godina.
Cijena radionice: 400,00 kn (za jedno dijete u pratnji jednog roditelja)

Eclair

14.04.2018. (subota)
DESERTI NA FRANCUSKI NAČIN – Predavač: Izabela Furjan
Trajanje radionice: 10.00 – 14.00 sati
Slastice od kuhanog tijesta tema su radionice koju je osmislila slastičarka Izabela Furjan. Pripremat ćete Paris-Brest (kuhano tijesto posipano listićima badema, punjeno slastičarskom kremom s dodatkom praline paste), Choux craquelin (kuhano tijesto s hrskavim craquelin slojem, punjeno slastičarskom kremom od vanilije) i Čokoladne eklere punjene kremom od čokolade s čokoladnom glazurom. Možete li ovome odoljeti? ?
Napomena: Maksimalan broj polaznika je 10 osoba.
Cijena radionice: 500,00 kn

19.04.2018. (četvrtak)
JAPAN NA TANJURU – Predavač: Stephen Breslin
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Japanska kuhinja nije samo sushi. Tehnike rezanja, kombinacija sastojaka i termička priprema namirnica najbitniji su elementi azijskih kuhinja, pa tako i japanske. Od jela iz zemlje izlazećeg sunca pripremat ćete Pržene okruglice punjene mljevenom svinjetinom i začinima s juhom od shiitake gljiva, Teriyaki piletinu s pirjanim povrćem i rižom te Pečeni losos s misom uz salatu začinjenu salatnim preljevom od zelenog čaja.
Napomena: Radionica je na engleskom jeziku.
Cijena radionice: 400,00 kn

24.04.2018. (utorak)
PILETINA U SVJETSKIM KUHINJAMA – Predavač: Sandra Rončević
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Na ovoj radionici Sandra Rončević naučit će vas pripremiti sočna pileća krilca s bbq umakom koja nam dolaze iz američke kuhinje, s fileom pilećih prsa napravit ćemo finu indijsku tikku, a otkošteni pileći zabatak bit će glavna zvijezda orijentalnog stir-frya. Pridružite se.
Cijena radionice: 400,00 kn

Tarte-flambée

Ukoliko imate interesa za dvije radionice ili želite s nekim doći u paru Kuhaona nudi popust u iznosu 10%. Također, unutar svog programa vjernosti, Kuhaona vam za tri dolaska na radionice četvrtu poklanja. Kuhaona radionicu možete nekome i pokloniti, a više o svemu doznajte na službenim stranicama Kuhaone.

Foto: Creative Commons, Kuhaona

Učitati još
Zatvori