Tri Instagram foodie trenda koja su lansirali milenijalci

Tri Instagram foodie trenda koja su
lansirali milenijalci

 

View this post on Instagram

 

A post shared by London restaurants & coffee (@eatandlovee) on

Novi trendovi koje diktira Instagram sve su zanimljiviji, ljepši i zabavniji. Pogotovo kada je riječ o food trendovima, onda možete uživati i u sjajnim i zabavnim okusima i kombinacijama koje stvaraju prava gastro čuda. Brza razmjena informacija putem gastro blogova i Instagrama za svega nekoliko sekundi u svijet šalje nove recepte i fotografije neodoljivih jela koja potom isprobavaju zaljubljenici u ukusnu i fotogeničnu hranu u cijelom svijetu. Tako se rađaju i nove ideje, širi se utjecaj i preklapanje različitih kultura i gastro umijeća brže i lakše nego ikad.

Najviše konzumenata društvenih mreža nalazi se u generaciji milenijalaca koji uz pomoć tehnologije i svoje kreativnosti stvaraju pokrete u suvremenom gastro svijetu na tako šarmantan način.

Koje su tri najveće zanimljivosti koje su milenijalci u posljednje vrijeme u svijet lansirali i učinili toliko poželjnima za foodiese. Riječ je šarenilu na stolu koje uvijek izmamljuje osmijeh.

Kruh s leopard uzorkom (leopard-print brioche)

Riječ je o vrlo atraktivnom mliječnom kruhu od neutralnog do slatkastog okusa, kruhu s leopard uzorkom.

Njegova posebnost je u atraktivnosti leopard uzorka koji je vidljiv kada se razrežu kriške kruha što ga čini izrazito dekorativnim. Ovaj kruh je oduševio milenijalce koji su ga proslavili na društvenim mrežama. Lak okus koji se topi u ustima izvrsna je poslastica koja je uz čašu mlijeka savršen doručak, ali je i neizostavan dio blagdanskog ili slavljeničkog stola koji uvijek iznova razveseli i oduševi goste. Posebno djecu. Ovaj moderni trend je oduševio i brojne food bloggere kaoi pekare koji su poželjeli u svojoj ponudi imati upravo ovaj neodoljivi i chic kruh.

Već je nekoliko godina vrlo prisutan u virtualnom svijetu i prava je zvijezda Instagrama, no njegova povijest je ipak malo duža i potječe s Dalekog Istoka, točnije iz Japana. Riječ je o tzv. tangzhong starteru za čiju je pripremu potrebno barem malo truda i ljubavi. Nije previše kompliciran, ali je nestvarno zanimljiv. Tko ga onda ne bi poželio imati na svom stolu?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shirleys Keuken (@shirleys_kitchen1960) on

Sastojci za leopard kruh

Svijetlo tijesto:

  • 25 g gustina
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 70 g šećera
  • 1 žličica vanilije
  •  1/2 žličice soli
  • 1/2 vrećice kvasca
  • 375 g brašna

Smeđe tijesto:

  • 5 g kakaoa
  • 1 žličica mlijeka

Tamnije smeđe tijesto:

  • 15 g kakaoa
  • 1 žlica mlijeka

Postupak:

Izmiješajte u posudi mlijeko, sol, vaniliju i gustin. Zagrijte na srednjoj temperaturi dok se ne počne zgušnjavati. Dodajte maslac i miješajte dok se ne sjedini. Smjesu prebacite u drugu posudu i ostavite pola sata kako bi se ohladila. Nakon pola sata, dodajte brašno, šećer i kvasac. Mijesite rukama dok tijesto ne postane mekano.

Tijesto potom podijelite na dva dijela. Jedan dio pokrijte ubrusom, a drugi ponovo podijelite na dva dijela.

U jedan dio dodajte 15 g kakaa pomiješanog sa žlicom mlijeka i mijesite dok ne dobijete homogenu boju.

U drugi dio dodajte 5 g kakaa koji ste pomiješali sa žličicom mlijeka, pa ponovo mijesite.

Dobili ste tri tijesta različitih boja – bijelo, tamno i svijetlo smeđe. Prekrijte ih ubrusom i ostavite na sobnoj temperaturi 12 sati ili duže.

Svako tijesto podijelite na dva dijela. Jedan dio dalje dijelite na četiri dijela, a drugi na tri. Tako ćete dobiti sedam dijelova od svakog tijesta ili 21 dio ukupno.

Napravite valjak dužine 20 cm od komada tamno smeđeg tijesta i istanjite ga. Napravite valjak iste dužine i od svijetlo smeđeg tijesta i blago ga pritisnite kako bi primio nepravilan oblik. Omotajte tamno smeđe tijesto oko svijetlog. Istanjite komad bijelog testa da bude nešto duži i dovoljno širok da prekrije smeđi valjak. Uvijte ga oko smeđeg tijesta i ponovite korake dok ne iskoristite svo tijesto. Istanjite svaki valjak do dužine 40 cm. Presijecite svaki na pola i poredajte u posudu za pečenje. Prekrijte ubrusom i ostavite 1-2 sata. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Mlijekom premažite kruh i pecite oko 40 minuta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 로사의작은부엌 (@la_petite_cuisine_rosa) on

Kava u duginim bojama

Već smo upoznati s latte umjetnošću, vještinom koja ukrašava mliječnu pjenastu površinu kave sa svim vrstama različitih dizajna. Međutim, nova generacija visoko kreativnih barista na Instagramu to je dodatno oplemenila, što je rezultiralo šarenom kavom u duginim bojama – #rainbowcoffee. Prva takva kava napravljena je u Las Vegasu kreativnošću barista Masona Salisburyja, koji je odučio uz malo spretnosti i maštovitosti dodati boje u pjenu kave i pretvoriti svaku šalicu u vedro i razigrano umjetničko djelo.

Ovaj trend prihvatili su milenijalci iz cijelog svijeta i pretvorili ga u poželjan način ispijanja kave koji se tako dobro slika i uljepšava Instagram profile. Nevjerojatan vizualni doživljaj stoga ovu šarenu kavu svrstava u sam vrh foodie trendova koje slijedi millennial generacija uživajući u njenom posebnom šarmu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Delfina Ante Baquela (@delfina.ab) on

Avokado ruže

Avokado je nezaobilazan dio jelovnika svih zaljubljenika u zdravu hranu pa se tako ovo “zeleno zlato” našlo među specijalnim namirnicama koje čine superfood. Njegova sjajna mogućnost transfomacije i pretvaranje u najizazovnije delicije svrstava ga u najpoželjnije namirnice kuhinje milenijalsa. Bogat je vitaminom E, a uloga i u njezi kože te regeneraciji također je velika zbog esencijalnih ulja koja sadrži. Uz to, bogat je antioksidansima pa djeluje protuupalno i sprječava pojavu akni.

Uz sve te blagodati koje sadrži avokado, njegova popularnost raste i zbog influencera na čijim je Instagram profilima nemoguće ne zamijetiti jela od avokada koja osim što su zdrava i ukusna, izgledaju božanstveno. U atraktivnom dekoriranju ove namirnice poseban su trend avokado ruže. 

Kako biste dobili savršenu avokado ružu nemojte koristiti avokado koji je previše zrelo. Zreo i mekani avokado izvrstan je za guacamole, ali ne i za ruže.
Stoga u kreiranju atraktivnih zelenih ružica avokadu dodajte malo limunovog soka kako ne bi mijenjao boju.

Prerežite avokado na pola i ogulite mu  koru. Sjeckajte polovine avokada na tanke kriške kako biste ih mogli lakše oblikovati. Ako želite manju ružu, samo ćete koristiti polovinu kriške, a cijele kriške koristite ako želite napraviti veliki cvijet.

Potom rolajte kriške avokada prema sredini i nastavite s rolanjem dok ne dobijete lijep oblik ruže. Možete avokado ruže poslužiti na tostu ili kao prilog uz jaja ili neku drugu namirnicu. U svakom slučaju, uživat ćete u predivnom izgledu ove zdrave namirnice koja će vaš obrok pretvoriti u umjetničko djelo.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori