Tori Streetfood je novo hit mjesto u gradu

Tori Streetfood je novo hit mjesto u gradu

Kada je riječ o azijskom street foodu u Zagrebu, unatrag par godina sinonim za najbolja jela u ovoj kategoriji definitivno nam je postao SOI Fusion Bar. Otvoren u Swanky Mint hostelu u srcu grada, SOI je u kratkom vremenu postao jedna od najživahnijih adresa u centru, na koju smo navikle dolaziti po dozu savršenog azijskog street fooda, ali i podružiti se s prijateljima uz hranu koja tako dobro utjelovljuje pojam comfort fooda.

Tori Streetfood – novi restoran chefa Vida Nikolića

Chef Vid Nikolić u međuvremenu je odlučio krenuti dalje pa se upustio u novi, samostalni projekt – Tori Streetfood koji je početkom lipnja u Španskom službeno otvorio svoja vrata. Zašto baš Špansko, pitamo Nikolića koji nam odgovara da je zapadni dio grada bio logičan potez u smislu širenja azijskog street fooda. “Našli smo ovdje prostor koji nam odgovara, ali na kraju se sve izvrsno posložilo. Ovo je velik dio grada, s relativno slabim izborom hrane pa je stanovnicima drago da se kod njih otvorilo nešto novo”, kaže.

A nisu samo stanovnici Španskog i okolnih kvartova sretni zbog otvorenja Tori streetfooda. Novi Nikolićev restoran već je privukao pažnju mnogih koji u zapadni dio Zagreba dolaze samo kako bi uživali u azijskoj hrani s njegovim potpisom. Svjedočile smo tome i same kada smo prije nekoliko dana došle u Tori. U relativno malom prostoru stalno su se izmjenjivali zadovoljni gosti. Potvrđuje nam to i Vid. “Mogu reći da su reakcije, kao i odaziv ljudi, odlične. Pogotovo ljudi iz kvarta. Svima je drago da smo otvorili i da ne moraju više ići u centar kada požele pojesti nešto azijsko, barem u ovom formatu.”

Azijska street food jela koja će vas osvojiti

Koncept je klasični azijski street food, s jelima koje Nikolić radi već godinama i koje je više puta usavršavao ili nadograđivao. Na jelovniku trenutno možete pronaći bao bunse (Karaage, Lobster i Pork Belly Bun), noodlese (Pad Thai i Dan Dan Noodles), rice bowls poput Katsu piletine, Tuna & Lobster Pokea, Koread Fried Chickena, Zelenog Curryja i Kung Pao te dva deserta (Tofee Pudding & Vanilla Ice te Coconut Rice & Mango Sorbet).

“Krenuo sam s poznatim bestsellerima, a s vremenom ću ubacivati nova jela, više orijentirana na street food. Prve u planu su gyoze i ramen, a bit će tu i noviteta, kao što je Bibimbap, Vindaloo, Bulgogi beef”, kaže Nikolić.

Što smo isprobali?

Mi smo isprobale Karaage Bun koji se sastoji od 2 komada parenog peciva punjenog prženim pilećim zabatkom, s katsu umakom, daikonom, mladim lukom i wasabi majonezom. Ovaj nas je azijski sendvič oduševio, baš kao i Lobster Bun, verzija sa salatom od jastoga i surimi rakova, spicy majonezom, tobikkom, crnim sezamom, crumbleom i krastavcima.

Karaage Bun
Karaage Bun
Lobster Bun
Lobster Bun

Uživale smo i u Tuna & Lobster Pokeu, zdjeli koja će vas prvo osvojiti šarenim izgledom, a zatim i okusima. Tuna & Lobster Poke sastoji se od sushi riže, tune, oyster ponzu spicy umaka, jastog i surimi salate, edamamea, goma wakame, furikake, mladog lika, đumbira, daikona. sriracha majoneze i krastavaca.

Tuna & Lobster Poke

Jelo koje nas je potpuno osvojilo je Korean Fried Chicken, hrskavo pržena piletina glazirana u spicy korean BBQ umaku, s mladim lukom, sezamom, kimchijem, sunomono krastavac salatom i kikirikijem. U svega 15-ak dana koliko je Tori otvoren, upravo se Korean Fried Chicken istaknuo kao najprodavanije jelo.

Na kraju smo se zasladile desertom – Coconut Rice & Mango Sorbetom koji, ako već niste, također isprobajte.

Tori Streetfood nalazi se na adresi Trg Ivana Kukuljevića 5, a otvoren je od ponedjeljka do subote, od 12 do 22 sata. Jela možete naručiti i putem Wolta.

Učitati još
Zatvori