Journalova gastro blogerica Tonka Radić Čobanov donosi nam recept za cheesecake koji je nezaobilazan za sve obožavatelje cimet rolica.
U ovom se receptu isprepliće savršena zimska, maštovita kombinacija okusa. Cheesecake alla cimet rolice ima okus po cimetu, nevjerojatno je kremast i lagan za pripremu. Predlažemo da ga isprobate već ovih blagdana.
Sastojci:
Biskvit:
- 200 Speculoos keksa
- 100 g maslaca
- 1 žličica cimeta
Krema od sira:
- 600 g krem sira ja sam koristila
- 400 g kiselog vrhnja
- 120 g šećera u prahu
- 2 žlice brašna
- 4 jaja
Sloj cimeta:
- 80 g maslaca
- 80 g smeđeg šećera
- 2 žlice brašna
- 1 žlica cimeta
Glazura:
- 100 g šećera u prahu
- 3 žlice mlijeka
- 150 g krem sira
- korica limuna
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
2. Kekse stavite u blender i usitnite. Pomiješajte ih s otopljenim maslacem i cimetom.
3. Kalup obložite papirom za pečenje i na podlogu rasporedite kekse, dobro ih utisnite u kalup. Stavite u pećnicu na 10 minuta, kojoj ste smanjili temperaturu na 150 C.
4. U međuvremenu pjenjačom izmiješajte krem sir, kiselo vrhnje i šećer dok ne postane kremasto. Dodajte brašno i jaja te kratko promiješajte.
5. Za nadjev od cimeta otopite maslac i maknite ga s vatre, umiješajte šećer, cimet i brašno.
6. Na podlogu od keksa premažite polovinu kreme i po vrhu rasporedite polovinu nadjeva od cimeta. Lagano promiješajte vilicom. Na vrh dodajte preostalu kremu i ostatak nadjeva od cimeta. Sve dobro miješajte štapićem ili vilicom. Pecite 45 – 55 minuta 170 °C. Zatim ostaviti da se dobro ohladi.
6. Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s mlijekom dok ne postane glatka. Dodajte krem sir i koricu limuna miješajte dok se ne poveze. Premažite preko torte i uživajte.
Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Tonka Radić Čobanov