U ovoj slastičarnici rade se samo čupavci – imaju ih u raznim okusima, a mi imamo favorita
U ovoj slastičarnici rade se samo čupavci – imaju ih u raznim okusima, a mi imamo favorita

U ovoj slastičarnici rade se samo čupavci – imaju ih u raznim okusima, a mi imamo favorita

Ono što je kod nas čupavac, u Australiji je Lamington. Možda niste znali, no čupavci potječu upravo iz Australije. Ime su dobili po Lordu Lamingtonu, čiji je kuhar njegovim nenajavljenim gostima trebao brzo pripremiti slasticu, pa se dosjetio biskvit od prethodnog dana umočiti u čokoladni preljev i uvaljati u kokosove mrvice. Gosti su bili oduševljeni i tražili recept, a čupavci su postali slavni.

Za mnoge od nas, čupavci su ipak “domaći”, te nas instantno vraćaju u djetinjstvo. Moramo priznati kako smo, među svim popularnim kolačima, na njih već pomalo zaboravili. No, sada kada smo otkrili slastičarnicu posvećenu samo njima, jedva čekamo da ih i sami pripremimo.

 

Tokyo Lamington

Tokyo Lamington slastičarnica je posvećena čupavcima koja se ne nalazi u Tokiju, već u Sydneyu i Melbourneu. Njihova filozofija je pokazati svijetu lamingtone, ali u cijelu priču umiješati i internacionalne okuse. U ponudi tako imaju The OG lamingtone, ali i lamingtone s okusom matche, ricotta cheesecakea, yuzu meringue, a tu su i jako zanimljivi ube lamington, milo-misu lamington (kakao – tiramisu), coffee mocha lamington te fairy bread popcorn lamington.

U ponudi se povremeno pojavljuju i limitirana izdanja, a od njih izdvajamo Peanut Butter & Jam lamington, Thai Milk Tea lamington, Snickers i crni sezam. Ipak, našu pažnju najviše okupira Yuzu Meringue lamington, jedini čupavac bez kokosa. Punjen je yuzu kremom, a njegov “oklop” čini tostirana meringa!

Prodaju se po komadu ili u kutija po 6, 12 ili 15 komada. Više informacija možete pronaći na njihovom Instagram profilu ili službenoj web stranici.

 

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori