Božićni “fairy bread” neodoljiv je food trend za blagdane

Božićni “fairy bread”
neodoljiv je food trend za blagdane

Vilinski kruh, odnosno popularan “fairy bread” šnita je običnog bijelog kruha namazana maslacem ili margarinom te posuta šarenim mrvicama za kolače, i najčešće prerezana dijagonalno, u trokut. Ova nadasve jednostavna, brza i jeftina poslastica izgleda nevjerojatno primamljivo, a trenutno je sve popularnija u oblicima raznih božićnih motiva.

Fairy bread popularan je australski snack na dječjim rođendanima i proslavama, a datira još iz 1920-ih, kada se prvi puta u novinama spominje njegov recept. Diljem Australije i Novog Zelanda i dan danas nemoguće je zamisliti djetinjstvo bez ove slastice, a to potvrđuje i 24. studenog – službeni datum kada se slavi “Fairy bread day”.

Slatka i hrskava poslastica u božićnom izdanju jednako je jednostavna za pripremu; trebat će vam kruh, maslac, šarene kuglice i mrvice, božićni kalupići za kekse i malo mašte!

Pomoću kalupa možete izrezati kruh u obliku zvjezdica, snjegovića, srca ili bilo kojeg drugog božićnog motiva, a ako nemate kalupe jednako efektno izgledati će i trokutići kruha poslagani u obliku božićnog drvca.

Sa šarenim mrvicama slobodno pretjerajte; što šarenije i veselije to bolje! Mrvice mogu biti čokoladne ili u određenoj boji/obliku, kako god se odlučite, no ipak pripazite na jedno – umjerenu konzumaciju ove zabavne slastice.

Ukoliko niste fan slatkih, hrskavih sendviča, a ipak vam ove božićne kreacije izgledaju primamljivo, šarenim “fairy” mrvicama možete se poigrati u dekoriranju zimskih koktela ili kolača!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori