Zaboravite na bolognese i carbonaru, imamo recept za tjesteninu koju ćete htjeli jesti stalno
Zaboravite na bolognese i carbonaru, imamo recept za tjesteninu koju ćete htjeli jesti stalno

Zaboravite na bolognese i carbonaru, imamo recept za tjesteninu koju ćete htjeli jesti stalno

Ova kremasta tjestenina s limunom (pasta al limone) toliko je ukusna i savršena kada želite nešto brzo, jednostavno, ukusno i zasitno. Sve što trebate je malo tjestenine, nekoliko jednostavnih sastojaka i oko 20 minuta vašeg vremena. Isprobajte recept koji donosi Zara Home i uvjerite se – ova će tjestenina u tren oka postati glavna u vašoj zbirci recepata!

tjestenina s limunom_Zara Home (2)

Tjestenina s limunom

Sastojci:

  • 1/2 limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • 300 g osušene paste
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 20 g kapara
  • 1 vezica kopra
  • 5 zelenih maslina bez koštica
  • 30 g badema u listićima
  • 50 g parmezana
  • 250 ml vrhnja

Priprema:

Zakuhajte vodu u loncu, dodajte prstohvat soli i umiješajte tjesteninu. Za to vrijeme u tavi zagrijte maslinovo ulje i na laganoj vatri pržite narezani češnjak i kapare. Dodajte limunov sok, limunovu koricu, vrhnje, sol i papar. Kada je tjestenina gotova, izvadite je iz lonca i dodajte u tavu s umakom. Promiješajte kroz umak i jelo je spremno za posluživanje.

Poslužite na tanjur i završite tostiranim bademima, svježim koprom, zelenim maslinama, još malo papra i kvalitetnim naribanim parmezanom.

tjestenina s limunom_Zara Home (3)

Foto: Zara Home

Učitati još
Zatvori