Kuhati uz TikTok recepte postaje još jednostavnije

Kuhati uz TikTok recepte postaje
još jednostavnije

Kada je prošle godine cijeli svijet ušao u lockdown, ljudi su imali više vremena za kuhanje i eksperimentiranje s hranom pa su se počeli javljati novi gastro i food trendovi koje su apsolutno svi isprobavali. Kruh i starteri, Dalgona kava i banana bread samo su neki od tih food trendova koji su preko noći, zahvaljujući društvenim mrežama, postali viralni hitovi.

U širenju zabavnih recepata i food hackova najviše se istaknuo TikTok, toliko da gotovo sve što se na njemu pojavi, postane novi viralni hit. Posljednji primjer je Feta Pasta, recept za tjesteninu s feta sirom zbog kojeg je u Finskoj došlo do nestašice sira. Razlog zašto su takvi recepti popularni leži u njihovoj jednostavnosti i brzini, kao i činjenici da ne morate biti stručnjak u kuhinji da biste im mogli sami pripremiti kod kuće.

Aplikacija koja video pretvara u recept

Ipak, zbog toga što se radi o formi kratkog videa, ponekad bude malo teže pratiti korake određenog recepta. Zbog toga su kreatori TikToka odlučili uvesti novu funkcionalnost koja će nas poštedjeti bezbroj uzastopnih pregledavanja i istovremenog ispisivanja sastojaka i postupaka.

Radi se o aplikaciji Whisk koja će autorima recepata omogućiti da u video dodaju link koji će, kada ga korisnik klikne, video pretvoriti u recept. Tamo će pronaći popis sastojaka i recept moći spremiti za buduću upotrebu.

Whisk je aplikacija koju je Britanac Nick Holzherr lansirao 2013. godine, a koja ‘skenira’ recepte s weba i pretvara ih u shopping liste namirnica. TikTok je potvrdio da je spomenuta značajka trenutno u fazi testiranja, a kada će biti dostupna svim korisnicima, još nije poznato. Mi se nadamo uskoro!

Foto: Unsplash

Preporuka

Zatvori