Svi trenutno rade ovaj jednostavni recept s tjesteninom koji je postao viralni hit

Svi trenutno rade ovaj jednostavni recept s tjesteninom koji je postao viralni hit

Petak je i dočekali smo napokon još jedan kraj radnog tjedna. Ako se i vama čini da je ovaj tjedan trajao cijelu vječnost i da vam je ovog popodneva ili večeri potrebna ultimativna utjeha, donosimo vam jednu uistinu savršenu stvar – recept s tjesteninom koji je jednostavan, pun okusa, prefin, a istovremeno i ogroman viralni hit kojeg svi trenutno isprobavaju!

Feta Pasta – isprobajte i vi ovaj viralni food trend

Postoji velika vjerojatnost da ste unazad nekoliko dana već primijetili videa pripremanja jela s tjesteninom, feta sirom i cherry rajčicama. Riječ je o jednom od onih food trendova koji na Tik-Toku nastanu doslovno preko noći i u svega nekoliko sati ili dana zalude cijeli svijet.

Isti je slučaj i sa Feta Pasta, jelom o kojem trenutno bruji cijeli svijet. U finskim su trgovinama čak, pišu mediji, ostali bez zaliha feta sira zbog ove nove pomame. Razlog je svakako jednostavnost i brzina pripreme, ali i bogatstvo okusa.

Pa krenimo redom.

Što će vam trebati za vlastitu homemade varijantu ovog jela?

  • tjestenina po vlastitom izboru
  • blok feta sira
  • cherry rajčice
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • bosiljak
  • sol i papar

Kako izgleda postupak pripreme Feta Paste?

Primjere u video obliku donosimo vam u nastavku, no vrijedi svakako istaknuti da je postupak vrlo jednostavan – i vrlo prilagodljiv vašem ukusu. U dublju posudu koja može ići u pećnicu stavite cherry rajčice (jedno pakiranje od 250 grama, npr.), prelijte ih maslinovim uljem i začinite sa soli i paprom. Oslobodite mjesto u sredini posude i ondje stavite blok feta sira. Pokapajte i njega maslinovim uljem i začinite sa soli i paprom. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva, otprilike 30 minuta, iako ćete najbolje sami procijeniti potrebno vrijeme; onda kada je feta sir dobio grilane rubove, vrijeme je za izvaditi posudu van.

Paralelno na štednjaku skuhajte tjesteninu – pola pakiranja trebalo bi vam biti dovoljno za dvoje, no i tu količinu možete podebljati i prilagoditi recept sebi.

Kada su feta i cherry rajčice pečene, dodajte toj smjesi češanj do dva češčnja češnjaka (protisnutih) i šaku nasjeckanog bosiljka. Fetu razgnječite vilicom i pomiješajte zajedno s cherry rajčicama, češnjakom i bosiljkom, a naposljetku dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte! I to je to!

*Varijacije na temu su sljedeće: špageti od zucchini tikvica umjesto tjestenine od brašna, kozji sir umjesto fete, kozice kao dodatak originalnoj smjesi s fetom i cherry rajčicama, šampinjoni i slično.

Klasični recept:

Recept s kozjim sirom

Recept sa špagetima od zucchini tikvica

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Nadine Shibly ✰ نادين شبلي (@nadthefabdiary)

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori