Treba vam ideja za ručak? Zara Home ima super recepte za jesenska jela sa sezonskim namirnicama

Još u travnju, kada je gotovo cijeli svijet bio u karanteni, Zara Home je s posjetiteljima svog webshopa podijelila nekoliko odličnih, sezonskih recepata koje svatko vrlo jednostavno i lako može pripremiti kod kuće. Našli su se tu recepti za glavna jela, jedan desert te dva osvježavajuća pića, idealna za vruće, ljetne dane.

Jesen nam je donijela bogatstvo novih sezonskih namirnica pa su ovih dana na stranicama Zare Home osvanuli novi jesenski recepti. Ako vam nedostaje inspiracije za ručak, posegnite za njihovim idejama i pripremite ukusna jesenska jela koja se odlično slažu uz posuđe iz njihove nove kolekcije. Mi vam u nastavku donosimo recept za tajlandski zeleni curry.

Tajlandski zeleni curry

Iako se tajlandski curry obično prodaje u prahu radi boljeg čuvanja, on je izvorno pasta. Curry je, dakle, jelo pripremljeno na bazi te paste s dodatkom začina koja zagrijavanjem oslobađa sve svoje okuse. U njega možemo zatim dodati piletinu, ribu ili povrće.

Sastojci:

  • 2 stabljike limunske trave ili citronele
  • 3 svježa zelena čilija
  • 1 komad oguljenog đumbira srednje veličine
  • 4 češnja češnjaka
  • 6 listova kvrgave limete
  • 4 ljutike ili mlada luka (zelena stabljika) + 1 za posluživanje
  • 1 raskošan svežanj svježeg korijandra
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 3 žlice sojinog umaka
  • Povrće po želji: u ovom receptu stavili su malo crvene paprike i mladi grašak
  • 2 komada svježih fileta lososa
  • 300 ml kokosovog mlijeka
  • 1 nasjeckan crveni čili, za posluživanje
  • 3 limete
  • 1 šalica jasmin riže
  • Nekoliko listova ljubičastog bosiljka

Priprema:

  • Ravnim dijelom noža istucite stabljike limunske trave, tako ćete ih lakše zdrobiti te će otpustiti svu aromu. Nasjeckajte zeleni čili i narežite na štapiće stabljike ljutike. Stavite ih u zdjelu s vodom i ledom.
  • U mikser stavite limunsku travu, zeleni čili, đumbir, češnjak, listove kvrgave limete, stabljike ljutike, korijandar, sezamovo ulje i sojin umak. Miksajte dok ne postignete pastu. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji.
  • Proključajte rižu tijekom otprilike 10 minuta.
  • Pirjajte pastu na malo ulja u velikoj i dubokoj tavi.
  • Dodajte kokosovo mlijeko i povrće koje ste odabrali. Kuhajte nekoliko minuta i dodajte komade lososa. Ostavite da se kuha tijekom 4 minute, dodajte sok od limete i maknite s vatre.
  • Na vrh curryja stavite listove ljubičastog bosiljka, bijele stabljike ljutike i nasjeckani crveni čili i tako poslužite. Poslužite uz jasmin rižu, kriške limete i korijandar.

Foto: Zara Home

0