Zara Home počela je objavljivati recepte: Evo kako napraviti mini Pavlove

Zara Home jedna je od omiljenih destinacija na koju odlazimo u potrazi za stvarima i sitnicama za dom, od namještaja, ukrasnih jastuka i posteljina pa sve do kuhinjskog pribora, posuđa i raznih dekorativnih dodataka. A od sada na njihovoj stranici možete pronaći i recepte. Naime, Zara Home je pod novitetima predstavila nekoliko recepata koji uključuju sezonske namirnice, a koje vrlo jednostavno možete pripremiti kod kuće.

Danas vam donosimo njihov recept za Meringue gnijezda s kremom od kokosa. Meringue je svestran desert koji se koristi u brojnim receptima, a ova gnijezda s kremom od kokosa, osim što će vas oduševiti okusom i izgledom, idealan su desert koji možete pripremiti za Uskrs.

Sastojke i način pripreme pročitajte u nastavku.

Meringue gnijezda s kremom od kokosa

Sastojci (za 10 gnijezda):

Za gnijezda:

  • 6 bjelanjaka (jaja veličine L)
  • 320 g bijelog šećera
  • 1 žlica kukuruznog škroba

Za kremu od kokosa:

  • 250 ml slatkog vrhnja ili punomasnog mlijeka
  • 6 žumanjaka 
  • 125 g šećera
  • 3 žlice svježeg ribanog kokosa (može i suhi)
  • 1 otopljeni list želatine

Za ukrašavanje:

  • mala čokoladna jaja
  • jestivo cvijeće
  • 6 žlica ribanog kokosa (može i suhi)

Priprema:

  • Bjelanjke tucite na srednjoj ili visokoj brzini dok se ne počnu pjeniti.
  • Malo pomalo dodajte mješavinu šećera i kukuruznog škroba te nastavite tući smjesu na visokoj brzini dok ne postane bijela i čvrsta.
  • Kada stavite sav šećer, nastavite tući još 8 minuta dok se smjesa ne zasjaji.
  • Zagrijte pećnicu na 100 ºC.
  • Žlicom stavljajte odvojene porcije na lim za pečenje u koji ste prethodno stavili masni papir. Žličicom ih oblikujte u obliku gnijezda.
  • Pecite 2 sata ili dok se meringue potpuno ne osuši.
  • Ugasite pećnicu i ostavite je malo otvorenom dok su gnijezda još unutra.

Za kremu:

  • Ugrijte mlijeko ili slatko vrhnje, no pripazite da ne zavrije. Skinite ga s vatre i dodajte 3 žlice ribanog kokosa.
  • Tucite žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodajte pola količine mlijeka i promiješajte.
  • U drugu posudu stavite mješavinu, dodajte ostatak mlijeka i kuhajte na srednjoj/visokoj vatri uz stalno miješanje dok se mješavina ne zgusne. Smjesa nikad ne smije provrijeti ili se kuhati na previsokoj temperaturi jer će žumanjci koagulirati.
  • Skinite smjesu s vatre. Ako je i dalje tekuća, dodajte list želatine koji ste prethodno rastopili u vodi.
  • Ostavite smjesu da se potpuno ohladi. Ispunite gnijezda, pospite ribanim kokosom i na vrh stavite čokoladna jaja.

Savjeti:

Kako biste izbjegli gumenu teksturu meringue:

  • S bjelanjkom radite na sobnoj temperaturi i pazite da u njemu nema ostataka žutanjka.
  • Posuda u kojoj ćete tući bjelanjak mora biti vrlo čista i bez ikakve masnoće.
  • Šećer ne smije biti u kristalićima i nikad ga nemojte dodavati na početku ili odjednom.

Recept & foto: Zara Home

0