Riječka slastičarnica poslužuje sladoled kakav ne možete pronaći nigdje u Hrvatskoj
Riječka slastičarnica poslužuje sladoled kakav ne možete pronaći nigdje u Hrvatskoj

Riječka slastičarnica poslužuje sladoled kakav ne možete pronaći nigdje u Hrvatskoj

Već smo nekoliko navrati pisali o raznim malim slastičarnicama koje nude malo drugačije iskustvo uživanja u omiljenoj ljetnoj poslastici. I sve su te slastičarnice postale Instagram hit baš zbog neobičnih proizvoda koji nudi. Fotografije koje se brzinom munje prošire društvenom mrežom čine se kao najbolja reklama, pogotovo kada se radi o simpatičnom i drugačijem konceptu.

Rijeka je u posljednje vrijeme dobila zaista puno novih objekata s odličnom ponudom, pa se veselimo izletima u grad koji teče

Taiyaki – tradicionalni japanski desert na riječki način

Upravo jedan takav je i slastičarnica koja se nedavno otvorila na adresi Ignacija Henckea 1 u Rijeci. The Que nudi sve samo ne običan sladoled. Umjesto u klasičnim kornetima, omiljenu ljetnu poslasticu poslužuje u slatkim vaflima u obliku ribe. Riječ je o tradicionalnom japanskom desertu koji nosi naziv taiyaki. Povijest ovog oblika stara je stoljećima. Radi se o desertu u obliku orade (taiyaki u prijevodu znači “pečena orada”) koji je tradicionalno punjen s pastom od crvenog graha, čokolade ili neke druge kreme.

Vafli u obliku ribice

U ovoj riječkoj slastičarnici sigurno će svatko pronaći nešto za sebe. U ponudi imaju taiyaki vafle kornet u obliku ribice sa sladoledom od matche ili vanilije te dodatcima keksa, preljeva i raznobojnih jestivih šljokica, mini taiyaki vafle u obliku ribice po želji punjenih nutellom ili tradicionalnom japanskom adzuki bean pastom (pasta od crvenog graha). Ako volite osvježavajuće okuse, tu su punjenja od lagane kreme i voća. Za ljubitelje čokolade tu je punjenje od čokolade i keksa.

Osim slatkog deserta, možete se osvježiti i ledenom Matcha Latte ili Spanish Latte kavom ili isprobati sladoled kavu te Kombuchu. Stoga, ako se ovih dana nađete u Rijeci, svakako posjetite The Que i isprobajte ove preslatke sladolede.

iStock, taiyaki

Foto: iStock, Instagram (@theque_ri, @taiyakinyc)

Učitati još
Zatvori