TaBar promijenio je adresu, ali ostao nezaobilazna gastro stanica u Ljubljani
TaBar promijenio je adresu, ali ostao nezaobilazna gastro stanica u Ljubljani

TaBar promijenio je adresu, ali ostao
nezaobilazna gastro stanica u Ljubljani

Volite visoku kuhinju, ali ponekad vam se jednostavno ne oblači haljina i ne obuvaju cipele na petu… Naravno, vrhunska gastronomska iskustva su nesumnjivo prekrasna, ali ponekad pomisao da se obučemo u elegantnu odjeću možda ne odgovara našem raspoloženju ili planovima za dan. No, to ne znači da se moramo odreći fine dininga i kušanja vrhunskih vina. Postoje mnoge alternative koje nude iznimne kulinarske užitke bez potrebe za svečanom odjećom. A adresu znamo – to je TaBar u Ljubljani.

TaBar Ljubljana
TaBar Ljubljana
TaBar Ljubljana
TaBar Ljubljana

TaBar se s Ribjeg trga preselio u novo urbano središte glavnoga grada Slovenije – Centar Rog. U prizemlju dvoetažnog bara dostupni su ručkovi od ponedjeljka do petka od 12 do 15 sati, subotom se ovdje nalazi wine bar s barskom hranom, a od 18 sati do ponoći možete uživati ​​u dvosatnoj degustacijskoj večeri.

U ponudi imaju 200 etiketa domaćih ekoloških vina i 80 vina na čaše. Svi sastojci koje koriste dolaze iz lokalne sredine, a održivost je ključni dio. Smatraju da sve vrste mesa, kao i povrća, zaslužuju jednaku dozu poštovanja, a njihov koncept malih tanjura znači da svi gosti mogu probati nekoliko različitih pomno pripremljenih jela popraćenih brojnim jedinstvenim vinima.

Tko je Jakob?

U TaBaru vole reći da Jakob treba svakoj kuhinji. TaBar, naravno, vodi Jakob. Glavni kuhar Jakob Pintar pravi je timski igrač, odličan voditelj i nezamjenjiv učitelj. Ne treba zanemariti da je znanje i nezaboravna iskustva skupljao u vrhunskim restoranima kao što su Steiereck Heinza Reitbauera, Maze Gordona Ramsaya do L’Ateliera Joela Robuchona… Neodoljiva znatiželja, talent i opsjednutost detaljima čine Jakoba Pintara izvanrednim kuharom koji se ističe kao jedan od najboljih u regiji. Dobitnik je brojnih nagrada, ali kako on voli reći – najbolja nagrada je osmijeh na licu. Naravno, nemojmo zaboraviti spomenuti izuzetan tim koji stoji iza TaBara i njegovog vlasnika, Jurija Osoleta, koji je imao viziju i strast.

Međutim, bez obzira jeste li raspoloženi za elegantnu večer ili za opuštenije blagovanje, postoji mnogo mogućnosti za zadovoljenje vaših kulinarskih želja. Stoga, bez brige, ostavite svoje sjajne cipele kod kuće i prepustite se nevjerojatnom svijetu kuhinje, gdje izuzetna hrana ne poznaje dress code. Odlična hrana i odlično vino još su bolji kad ste dobro raspoloženi i okruženi sretnim ljudima.

Članak je preuzet s portala Journal.si

Foto: Instagram (@tabarlj)

Učitati još
Zatvori