Sve što vam treba za još bolju čašu gin tonica

Sve što vam treba za još bolju
čašu gin tonica

Iako je poznata kao riznica najfinijih začina i čajeva sa svih strana svijeta, zagrebačka Harissa trgovina je u kojoj možete na jednom mjestu pronaći najveći izbor «dodataka» za svoj omiljeni ljetni koktel – gin & tonic.

S toplim, ljetnim danima dolazi i želja za osvježenjem, a ono dolazi u profinjenom, gorkastom okusu jednog od omiljenih ljetnih koktela – ginu & tonicu. Za veliki izbor ginova, alkoholnog pića na bazi divljih borovica, zaslužni su Englezi koji su gin preuzeli od Nizozemaca te ga oplemenili raznim začinima – od citrusa do šafrana. Ipak, kombinacija s tonikom kakvu danas poznajemo, nastala je u Indiji gdje su britanski vojnici džin miješali s kininom, vodom i šećerom jer se smatralo da ovakva kombinacija ima preventivno djelovanje za malariju.

«Svako ljeto donosi neki novi trend u pripremanju osvježavajućih koktela ili napitaka, ali gin & tonic je već neko vrijeme hit ljetno piće», kaže nam Ana Marija Petrić iz Harisse. «Isto tako raste i broj ideja barmena i koktel majstora diljem svijeta kako omiljeni gin & tonic oplemeniti začinima».

Poznato je kako se gin & tonic servira u omjeru 1:5 za tonik uz par kockica leda i krišku limuna ili limete. No dolaskom različitih vrsta ginova, kreirani su i novi trendovi ispijanja. Osim što su nam na raspolaganju različite vrste tonika, tako se i gin & tonic poslužuje uz osvježavajuće dodatke bilo da je riječ o ploški ili kori svježeg krastavca, romantičnom okusu pupoljaka i latica ruže ili, pak, aromama.

ZAČINI, CVIJEĆE, SUHO VOĆE I ČAJEVI

«Ruža je definitivno jedan od omiljenijih začina za gin & tonic i potražnja za pupoljcima i laticama doseže svoj vrhunac tijekom ljetnih mjeseci. Kod nas u Harissi uz ružu možete pronaći cijelu paletu začina koji savršeno pristaju uz omiljeno piće, poput ružičastog papra, slatkog korijena – sladića, zvjezdastog anisa, kardamoma, borovica, hibiskusa, štapića cimeta, raznih vrsta sušenog voća, itd. Ali u zadnje vrijeme, naša je preporuka da u omiljeni gin & tonic dodate žličicu omiljenog voćnog čaja ili par kapi vrhunskih aroma s potpisom Nielsen Massey. Primjerice, naš voćni čaj Crazy Love ili Mango, daju savršenu aromu ovom koktelu, kao i Nielsen Massey kap peperminta», objašnjava Ana Marija Petrić iz Harisse.

Iako gin sadrži 40% alkohola smatra se podjednako muškim i ženskim pićem. Razlika je jedino u začinjavanju ovog ljetnog koktela. «Žene više vole voćne i cvjetne, romantične kombinacije pa radije biraju ružu koja savršeno pristaje uz hibiskus ili neki od voćnih čajeva, primjerice savršen je Miami Ice ili Bora Bora. S druge strane, muškarci vole pikantniji gin & tonic pa radije posežu za đumbirom, paprom, nitima šafrana, čak i čili papričicama. Kod nas je izbor velik, kako začina tako i sušenog voća i voćnih čajeva, te vrhunskih aroma s potpisom Nielsen Masseya, i dopušta vam da pustite mašti na volju u pronalaženju idealnog miksa» zaključuje Ana Marija Petrić iz Harisse.

Ako ovog ljeta želite uživati u omiljenom osvježenju oplemenjenom finim aromama, predlažemo da posjetite jednu od Harissa trgovina ili potražite idealan začin u njihovoj web trgovini www.harissa.hr.

Foto: Harissa

Učitati još
Zatvori