Dubrovnik dobiva svoj prvi street food festival koji krije brojna iznenađenja
Dubrovnik dobiva svoj prvi street food festival koji krije brojna iznenađenja

Dubrovnik dobiva svoj prvi street food
festival koji krije brojna iznenađenja

Prvi put u samom srcu Dubrovnika, u predivnom povijesnom ambijentu Lazareta, održat će se street food festival „Bavarin“ koji će kroz šest ugostiteljskih objekata nuditi hranu ponajboljih domaćih chefova i restorana, s menijima prilagođenima za sve – od burgera, plant based jela, ponajboljih ribljih street food delikatesa pa sve do najukusnijih slastica.

Zahvaljujući već dobro znanom Good Food Festivalu koji iz godine u godinu brine da dubrovačka jesen bude itekako zanimljiva i primamljiva, Turistička zajednica grada Dubrovnika u devetom izdanju svima znanog GFF-a predstavlja novitet – prvi dubrovački street food festival Bavarin.

street food festival bavarin

Jedna od najljepših dubrovačkih lokacija kroz listopad postat će nezaobilazna lokacija za sve one koji traže šarmantno, drugačije i jedinstveno mjesto za druženje, opuštene izlaske ili uživanje u slasnim zalogajima uz taktove omiljenih bendova.

Vrhunska gastronomska manifestacija s odličnim popratnim programom

Babarol, partikla, slinček, opršnjak, odnosno „po dubrovački“ bavarin tj. „ono što se stavlja djeci ispod vrata da se ne uprljaju dok jedu“ kao neizostavni odjevni komad s kojim smo svi odrasli, poslužio je kao odlična inspiracija za vrhunsku gastronomsku manifestaciju koja sprema jednako bogat popratni glazbeno-zabavno-edukativni program.

vrhunsku gastronomsku manifestaciju

U četiri dana trajanja, ovaj će novi šarmantni festival osim najljepšeg jesenskog zalaska sunca, povijesne kulise, bogate gastronomske ponude nuditi i nastupe najpoznatijih hrvatskih bendova kao što su Psihomodo Pop, TBF, Gina & The Gee Gee’s i Vinko Ćemeraš i Talvi Tuulvi.

street food festival bavarin (6)

A kako je sve zapravo krenulo? Nakon prvog trogirskog street food festivala – Babarol koji je posjetilo više od 10 000 posjetitelja – kreativna ekipa koja stoji iza istog – okupila je ponovno jedne od najboljih hrvatskih ugostitelja i spakirala kovčege te krenula na sami jug Hrvatske kako bi Dubrovnik dobio svoj odavno zasluženi Bavarin.

street food festival bavarin (6)
Antonio Franić

„U Dubrovnik dovodimo kako prave “meštre o’kužine” tako i neka dobro poznata TV lica i ponajbolje natjecatelje televizijskog showa Masterchef. Obratili smo pozornost i na sve popularniju plant based kuhinju te ćemo uživati i u slasticama koje spravlja dobro poznata pastry chefica Tea Mamut. Pripremili smo i bogat zabavan i edukativan program te doista vjerujemo kako ćemo u ranije spomenuta četiri listopadska dana pokazati kako je u Gradu sve slađe kada oko vrata stavite svoj bavarin!“ – najavljuje direktor festivala Antonio Franić.

Prvo ikada prvenstvo u pripremi pandišpanja

Također, na prvom dubrovačkom street food festivalu očekuje nas prvo ikada prvenstvo u pripremi pandišpanja! Natjecanje u pripremi ove mnogima omiljene tradicionalne slastice dubrovačkog područja nadgledat će stručni žiri predvođen vrsnom splitskom pastry cheficom svjetske klase – Teom Mamut, finalistom prve sezone Masterchefa i dugogodišnjim ugostiteljem – Trogiraninom Robertom Predragom Žmirom, kao i velikom zaljubljenicom u dubrovačku gastronomsku baštinu i autoricom brojnih knjiga posvećenih istom – Jadrankom Ničetić.

Službeno otvorenje festivala je 13. listopada u 18 sati, a sve dodatne informacije možete saznati i na društvenim mrežama Bavarina – Instagram i Facebook , kao i na društvenim mrežama i službenim stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!

street food festival bavarin

Foto: Franko Kelam i Damira Kalajžić

Učitati još
Zatvori