Slatka splitska slastičarnica u kojoj možete jesti sladoledne tacose i rolice

Slatka splitska slastičarnica u kojoj možete
jesti sladoledne tacose i rolice

A post shared by Bobić (@bobic.bobic) on

Sladoledne rolice i sladoledni tacosi

Iako su unazad koju sezonu novost na našem tržištu, sladoledne rolice su zaštitni znak i desert azijskih zemalja kao što su Tajland, Malezija, Filipini ili Kambodža.

Poput nekih drugih street food jela koja se rade na vrućoj metalnoj ploči, i zarolani sladoled radi se ‘stir-fry’ metodom, ali naravno na ledenoj podlozi. ‘Stir-fry’ podrazumijeva lijevanje na ploču, miješanje raznih sastojaka i zatim njihovo serviranje. U ovom slučaju radi se o mlijeku ili jogurtu koji se poput palačinke izlijevaju na ploču ohlađenu na -35 stupnjeva Celzijusa gdje se instant zamrzavaju. Zatim se dodaje voće, keksi, čokolada i drugi sastojci po želji te se sve skupa sjecka i miješa metalnim špatulama dok smjesa ne postane homogena i kremasta, a naposljetku se zarola baš kao i palačinka. O postupku smo već pisali ovdje, kao i da se mogu degustirati u Puli, no još jedno mjesto gdje ih možete probati je Split.

A post shared by Bobić (@bobic.bobic) on

Splitska slastičarnica Bobić

Slastičarnica Bobić ih je na menu uvrstila prošle godine, ali ove su ljetne sezone krenuli dalje s Instagram worthy desertima koje pratimo na ovoj popularnoj društvenoj mreži. Prvi na redu za ljeto 2018. su sladoledni tacosi – slatki kornet u obliku tacosa u koje se ubacuje gore spomenuta sladoledna rolica te servira s preljevima i dodacima.

Osim toga, u ponudi od studenog imaju i bubble waffles, popularni street food iz Hong Konga. Bubble vafli izgledaju poput saća sastavljenih od puno malih balončića. Zbog toga svaki griz daje kontrast hrskave korice i mekanog tijesta. U originalu se jedu prazni i bez nadjeva, ali u novije vrijeme nije neobično da se izrađuju već s brojnim okusima (čokolada, jagoda, kokos…) i služe s raznim dodacima i nadjevima, pa čak i sladoledom.

A post shared by Bobić (@bobic.bobic) on

Samo su ova tri deserta dovoljna da navratite u Bobić (Poljana Vjekoslava Klaića 3), no oni se ponose i slatkim interijerom u kojem ćete baš s guštom uživati u odabranoj slastici. Mi ih definitivno dodajemo na popis mjesta koja treba posjetiti u Splitu, a sve njihove novosti možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

A post shared by Bobić (@bobic.bobic) on

A post shared by Bobić (@bobic.bobic) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori