Danas počinje Split Spring, najomiljeniji dalmatinski gourmet festival
Danas počinje Split Spring, najomiljeniji dalmatinski gourmet festival

Danas počinje Split Spring, najomiljeniji
dalmatinski gourmet festival

Nakon kiše dolazi sunce, odnosno s par dana odgode konačno započinje Split Spring by Staropramen, najomiljenije dalmatinsko festivalsko druženje na otvorenom. S prvim danima Split Springa dolazi nam konačno i ljepše vrijeme i možemo reći da “ljetno vrijeme” kreće.

Split Spring Festival

Split Spring – mjesto odlične hrane, cuge i vrhunske zabave

Od 15. do 25. svibnja, na novoj atraktivnoj lokaciji, Hrvojeve ulice u Splitu, uzduž prekrasnih zidina Dioklecijanove palače održati će peto izdanje ove sad već tradicionalne gourmet manifestacije koju obožavaju kako brojni Splićani, tako i brojni turisti koji se nađu u gradu.

Split Spring Festival

Neki od ponajboljih splitskih ugostitelja tako će se tijekom 11 dana okupiti i prezentirati svoju street food ponudu osmišljenu za ovaj projekt.

Split Spring Festival

Najbolja imena splitske street food scene

Artičok nam donosi janjetinu s bižima, fish dog, pečeni artičok i cannole s kremom od limuna. Uje Oil bar profiterole s tunom i lososom, raguom od vepra i noisetteom od krumpira te kremu od vanilije s jagodama. Mazzgoon je tu sa svojim omiljenim Tony’s smash burgerom, losos tostom i tiramisuom od jagoda. Tu je i prošlogodišnji pobjednik Masterchefa, chef Ivan Temšić sa svojim novim restoranom eVala 1903 i sporo kuhanom janjetinom te cherry blossom mascarponeom koji potpisuje Love is a piece of cake. Pokus street food bar, donosi svoj specialty burger, tuna belly sandwich te pureći taco, a Corto Maltese cubano i philly cheese sendvič.

Split Spring Festival

Galerija bar food u ponudi će imati pljukance s janjetinom, sandwich s govedinom i svakodnevno nešto “na žlicu”. Misto osim svojih kultnih burgera, donosi i neke tradicionalne dalmatinske zalogaje. Kavala beach bar raditi će male zalogaje koje idu savršeno uz hladni Staropramen – bruschette i fritto misto, a za vikend će raditi nešto “u teči”. Biberon donosi kombinaciju svog kultnog sushija i grilla, a gost iz Zagreba – Begs plant based street food sa svojim burgerom te shish tortillom zadovoljit će sve ljubitelje „plant based“ prehrane. Uz sve navedeno na Split Springu će svi posjetitelji kao i uvijek moći uživati u originalnom poljičkom soparniku – OPG soparnik.eu.

Split Spring Festival

Zabava uz bogat glazbeni program

Tu je i bogati glazbeni DJ program koji počinje već u dnevnom ritmu od 12h, uz večernje nastupe DJ- poput Yakira, KLFM-a, DJ Lixona, DJ Laaxena, DJ Prsta, Miro UC, ali i saksofonista Borisa Plazibata.

Split Spring Festival

Kao i svake godine za posjetitelje je organiziran i popratni program poput presimpatičnih Bestiea koji će svaki dan udomljavati preslatke napuštene pse i mace, kao i raznorazne aktivnosti te kutci za fotografiranje.

Split Spring Festival

Radno vrijeme festivala koji je besplatan i otvoren za sve posjetitelje je od podne do 23h, te petkom i subotom do ponoć. Sve dodatne informacije možete pratiti na facebooku i instagramu Split Springa.

15.-25.5.2023.
Hrvojeva ulica, Split
Radno vrijeme: 12:00 – 23:00

Foto: Damira Kalajdžić

Učitati još
Zatvori