Slastice Špatula dobile su svoje prvo prodajno mjesto, posjetili smo ih i isprobali što nude
Slastice Špatula dobile su svoje prvo prodajno mjesto, posjetili smo ih i isprobali što nude

Slastice Špatula dobile su svoje prvo prodajno mjesto, posjetili smo ih i isprobali što nude

Početkom godine, u doba fašnika, cijeli je Zagreb pričao o genijalnim krafnama i donutsima iz pastry shopa Špatule koje je radio mladi vlasnik i pastry chef Luka Sopta. U svojoj maloj radnji Luka je danima i noćima izrađivao domaće krafne i donutse, punio ih domaćim kremama, a koliko god bi ih ispekao, sve bi se rasprodalo u rekordnom roku. Njegove slastice bile su dostupne na dostavnim servisima i u jednom lokalu na Knežiji, a ovih je dana na veselje mnogih otvorio i svoje prvo prodajno mjesto.

Posjetili smo ih, zaljubili u krasne kolače u vitrini i porazgovarale s Lukom. Otkrio nam je sve o svojim slasticama, koje su najtraženije, kako kreira nove kolače i kakvi su planovi za dalje.

Špatula pastry
Špatula pastry
  • Prošle se godine pročulo za Špatulu, vaš tada novi slastičarski projekt. Tada su se vaše slastice mogle naručiti online ili pronaći u jednom lokalu, a sada imate i vlastito prodajno mjesto! Gdje se točno nalazite i što sve nudite?

Nalazimo se u Vlaškoj ulici 121, točnije Gotovčev prolaz blizu Kvatrića. U ponudi trenutno imamo porcionirane kolače i doughnute, ali radimo i torte po narudžbi.
Take away je bio projekt kako bi ispitali tržište te se pokazalo kao dobra odluka. Nakon toga smo krenuli u realizaciju prodajnog mjesta.

  • Kako ste se odlučili za take away? Jesu li vaše slastice i dalje na dostavnim servisima ili ih je možda moguće probati još negdje?

Slastice se i dalje mogu naći na dostavnim servisima te surađujemo s restoranima. Neki od restorana su Stara potkova, Al dente, Omni bar, Bonk caffe i Caffe latte u Arena centru.

Špatula pastry
Špatula pastry
Špatula pastry
  • Sve slastice u Špatulinoj vitrini izgledaju nevjerojatno primamljivo! Koji su vaši favoriti, a koji su favoriti vaših gostiju?

Za favorit se ne mogu odlučiti, ali bih izdvojio kolač od maka i mandarine s kremom od bijele karamelizirane čokolade.

Doughnuti su najpoznatiji i zaista ih ljudi obožavaju i traže tijekom cijele godine. Od kolača imamo kompleksnije kolače poput mandarine i maka, zatim kolač s kremom od bučnih sjemenki s pečenim šljivama ili npr. kolač od kikirikija, višanja i klinčića, pa do jednostavnih kao mousse od tamne čokolade, mousse od lješnjaka, brownie od tamne čokolade. Slastice radimo isključivo od domaćih pasti te pokušavamo pratiti sezonu voća.

Špatula pastry
Špatula pastry
Špatula pastry
Špatula pastry
Špatula pastry
  • Po čemu se ističu Špatula slastice?

Slastice radimo isključivo od domaćih pasti te pokušavamo pratiti sezonu voća. Koristimo kvalitetne sastojke i sve sami ručno izrađujemo. Najveći izazov i veselje nam je balansiranje okusa te njihovo spajanje kako bismo dobili zanimljivu slasticu, a vidimo i da su kupci željni drugačijih okusa i kombinacija. Za sada dobivamo jako dobre povratne komentare, koji nam puno znače i potvrđuju da je vlastito prodajno mjesto bila dobra odluka.

  • Planirate li s vremenom širiti ili mijenjati ponudu?

Naravno, širimo i mijenjamo ponudu, a s realizacijom započinjemo poslije Nove godine. Ponudu mijenjamo ovisno o inspiraciji, sezoni.. Veselimo se novim okusima i jedva čekamo ponuditi našim kupcima nešto novo, fino i drugačije!

Špatula pastry
Špatula pastry
Špatula pastry

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori