Restoran Sophie Loren uskoro se otvara u Splitu
Restoran Sophie Loren uskoro se otvara u Splitu

Restoran Sophie Loren uskoro se
otvara u Splitu

Jedna od najpoznatijih talijanskih glumica, 89- godišnja Sophia Loren, prije tri se godine udružila s poduzetnikom Lucianom Cimminom te od tada zajedno otvaraju talijanske restorane pod njenim imenom. Oskarovku i vlasnika holdinga Pianoforte pod kojim su i brendovi Yamamay te Carpisa, spojila je ljubav prema autentičnoj talijanskoj kuhinji, stoga su osnovali tvrtku Dream Food. Nakon lanca koji se proširio Italijom (Milan, Rim, Bari, Firenca), a otvoren je i na Floridi i u Hong Kongu, u planu je i Split.

Sophia Loren

Otvorenje je na sajmu turizma u Napulju najavio Gianluigi Cimmino, sin vlasnika Pianofortea i počasni konzul Hrvatske u Italiji. Kako donosi Novi list, otvaranje prvog hrvatskog restorana iz lanca Sophia Loren Original Italian Food predviđeno je za ožujak 2025. godine. Potvrđeno je da će lokacija biti u samom središtu Splita, moguće u jednom od luksuznijih hotela.

 

U životu sam imala mnoge strasti, a jedna od njih je nedvojbeno hrana. Nikada me nijedan redatelj nije uspio staviti na dijetu i nikada se nisam odrekla dobrog tanjura tjestenine u korist figure, poznata je izjava Sophie Loren.

U njenim se restoranima, naravno, poslužuju jela s tjesteninom i pizze, a neki od njih imaju i oyster i cocktail barove. Kako stoji na web stranici restorana, riječ je o formatu koji jamči izrazitu tipičnost ponude nudeći tradicionalni, ali ekskluzivni i profinjeni talijanski jelovnik, za pažljivu i zahtjevnu publiku, u elegantnom i udobnom okruženju kojim dominira zlatna boja jer asocira na napuljsko zlato.

U svijetu je Sophia Loren ta koja predstavlja srce i trbuh Napulja, koja ponosno i srdačno izvozi njihovu stručnost u kulinarskoj tradiciji, a uskoro će istu predstaviti i hrvatskim gostima.

Foto: Profimedia, Instagram (@sophialorenrestaurant)

Učitati još
Zatvori