Monday blues u Solu: svaki ponedjeljak uživajte u tri nova tapasa

Monday blues u Solu: svaki ponedjeljak
uživajte u tri nova tapasa

Otkako je otvorio svoja vrata, Sol tapas se nametnuo kao hit gastro mjesto u Zagrebu. Iako je prošlo već nešto više od mjesec dana, gužva u Jankovićevom restoranu nije splasnula. Još uvijek traži se mjesto više te je za ovaj izbor svakako potrebna rezervacija. Osobito ako ste se odlučili za odlazak vikendom. Kako bi malo rasteretili vikende i probudili kulturu izlazaka i tijekom radnog tjedna, u restoranu su pokrenuli novi koncept.

Ponedjeljkom idemo u Sol

Poznato je da nam je ponedjeljak najmrži dan u tjednu, a kako bi se raspoloženje takozvanog „Monday blues“ popravio, tu je Sol. Kod njih se od sad svaki ponedjeljak može uživati u slijedu od tri nova, proljetna tapasa po cijeni od 100 kn. Upravo će neke od tih kreacija, poznatog chefa Mate Jankovića, biti uvrštene u proljetni meni. Jedan takav tapas su knedle od skute koje su predstavljene ovaj ponedjeljak, kada je cijeli koncept i krenuo. Kombinacija  domaće ovčje skute s umakom od karameliziranog meda kadulje i krekerom od pinjola zvuči, kako bi se reklo, za prste polizat. Ostaje nam za vidjeti što će se još dobroga kuhati u Matinoj glavi (i kuhinji naravno) za novi „Monday blues“. Najbolji način za provjeru je rezervacija stola za nadolazeći ponedjeljak. Casual izlazak poslije posla s ekipom, uz dobru kapljicu i dobru papicu je uvijek odlična ideja.

Do ponedjeljka naravno uživamo u njihovim „klasičnim“ tapasima s menija. Profiteroli s dimljenim vrhnjem i ličkom pastrvom, tartar od boškarina, pašticada u njoku i kroket s dalmatinskim pršutom samo su neki od njihove ukusne stalne ponude koje smo imali priliku probati ususret otvorenju. Ako još niste naša je topla preporuka da ovo mjesto posjetite jer sa sigurnošću tvrdimo – ovakvo mjesto apsolutno je jedinstveno iskustvo!

Foto: Tatjana Bukvić, Instagram

Učitati još
Zatvori