Slavonka: Piletina s pikantnim kikiriki umakom
Slavonka: Piletina s pikantnim kikiriki umakom

Slavonka: Piletina s pikantnim
kikiriki umakom

Piletina s pikantnim kikiriki umakom

Meni je sve ukusnije čim se stavi na ražnjić, a tu bar možete biti kreativni! Možete uvijek dodati neko povrće, a možete i ovako solo uživati u sočnim komadićima piletine začinjenim po vlastitom ukusu!
Piletina s kikirikijem
Potrebno vam je:
  • 2 filea pilećih prsa
  • 2 žlice mješavine začina za piletinu
  • ražnjići
Umak od kikirikija:
  • 200g prženog  kikirikija
  • 3 žlice maslaca od kikirikija
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žličica ljutog umaka po želji
  • 50-100ml bademovog ili kokosovog mlijeka
Postupak:
  • Pileća prsa narežite na tanke trakice. Začinite mješavinom začina, dobro promiješajte, a onda rasporedite po ražnjićima. Količinu trakica po ražnjiću odredite po vlastitoj želji.
  • Ražnjiće pecite na nauljenoj grill tavi po par minuta sa svake strane. Dovoljno je po 2-3 minute s obzirom da su trakice jako tanke.
  • Dok se piletina peče, pripremite umak. Možete ga raditi u mužaru ili blenderu. Sve sastojke stavite u posudu i usitnite do glatke paste. Kušajte pa dodajte još ljutine ili soja umaka, ako vam treba.
  • Poslužite pileće ražnjiće uz ovaj umak, svježu salaticu od krastavaca i polovicu limete za cijeđenje po ražnjićima!
Piletina s kikirikijem
Piletina s kikirikijem
Piletina s kikirikijem
Piletina s kikirikijem

Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu Instagram profilu.

Foto: Ena Kokanović Nagy

Učitati još
Zatvori