Piletina s pikantnim kikiriki umakom
Meni je sve ukusnije čim se stavi na ražnjić, a tu bar možete biti kreativni! Možete uvijek dodati neko povrće, a možete i ovako solo uživati u sočnim komadićima piletine začinjenim po vlastitom ukusu!
Potrebno vam je:
- 2 filea pilećih prsa
- 2 žlice mješavine začina za piletinu
- ražnjići
Umak od kikirikija:
- 200g prženog kikirikija
- 3 žlice maslaca od kikirikija
- 2 žlice soja umaka
- 1 žličica ljutog umaka po želji
- 50-100ml bademovog ili kokosovog mlijeka
Postupak:
- Pileća prsa narežite na tanke trakice. Začinite mješavinom začina, dobro promiješajte, a onda rasporedite po ražnjićima. Količinu trakica po ražnjiću odredite po vlastitoj želji.
- Ražnjiće pecite na nauljenoj grill tavi po par minuta sa svake strane. Dovoljno je po 2-3 minute s obzirom da su trakice jako tanke.
- Dok se piletina peče, pripremite umak. Možete ga raditi u mužaru ili blenderu. Sve sastojke stavite u posudu i usitnite do glatke paste. Kušajte pa dodajte još ljutine ili soja umaka, ako vam treba.
- Poslužite pileće ražnjiće uz ovaj umak, svježu salaticu od krastavaca i polovicu limete za cijeđenje po ražnjićima!
Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Ena Kokanović Nagy